A Youtube letöltés legegyszerűbb módja

Korábban mutattunk egy remek, ingyenes – Windowson és Macen egyaránt használható – videoletöltő programot, amelyik szinte bármilyen online videomegosztó oldalról képes letölteni nekünk a kiszemelt videót, sőt, konvertálja is, tetszőleges formátumba. Ez remek megoldás hosszú távra, de mi van akkor, ha éppen nincs módunk telepíteni a letöltéshez egy segédprogramot?
Nos, ha csak a Youtube-ról kívánunk letölteni és nem akarunk ehhez külön telepíteni semmit, akkor az alábbi két megoldás valamelyikét érdemes kipróbálni.

kissyoutube.com

A kissyotube.com használatánál valószínűleg nincs egyszerűbb. Csak annyi a dolgunk, hogy az éppen nézett Youtube videó URL címe elé (a www. után) beírjuk a “kiss” szótagot. Például:

[https://www.youtube.com/watch?v=o1qpnDIXYbU]

helyett

[https://www.kissyoutube.com/watch?v=o1qpnDIXYbU]

Ha így teszünk, rögtön megjelenik a Savemedia oldal, rajta az adott videó nézőképével, mellette pedig egy Download video és egy Download Audio gombbal. Előbbivel a videót magát tölthetjük le (az előtte látható legördülő listából kiválaszthatunk különféle videoformátumokat), utóbbival pedig csak a hangsávot tölthetjük, ha például csak a videó zenéjére van szükségünk.

youtube-letoltes2

Ennél egyszerűbb már tényleg nem lehetne a Youtube videók letöltése, viszont sajnos nem minden videóval birkózik meg.

keepvid.com

Ha a kissyoutube.com valamiért nem tudna mit kezdeni a videónkkal (nem jellemző, de sajnos előfordul), akkor sem kell elkeseredni. Pár mozdulattal ugyan több lesz, de a keepvid.com oldalon is letölthetjük a kiszemelt Youtube mozit. Itt is csak annyi a dolgunk, hogy kimásoljuk a böngésző címsorából a Youtube videó linkjét, majd ellátogatunk a keepvid.com oldalra és ott beillesztjük a linket a Download gomb melletti szövegmezőbe. Ha ez is megvan, egy kattintás a Download gombra és a megjelenő listából máris kiválasztható a számunkra megfelelő videoformátum (méret és fájltípus).

youtube-letoltes1

Kattintsunk a lista adott elemére a jobb egérgombbal, majd válasszuk a link letöltése menüpontot (a böngészőnktől függ a menüpont elnevezése, Safariban például a Download Linked File As… a jó választás). Ekkor adhatunk egy nevet a videofájlnak és indulhat is a youtube letöltés.

Felhívjuk figyelmüket, a Youtube videók letöltése ütközik a Youtube felhasználási szabályzatával. A videók letöltése jogilag csak bizonyos feltételek mellett engedélyezett, így bár a bemutatott program technikailag képes letölteni videókat, mindig érdemes betartani a Youtube szabályzatban megtalálható, letöltésre vonatkozó előírásokat.

Ne maradjon le erről sem!