Havi TOP: a fájlok privát megosztásától a hatékonyságnövelő programokig

Újabb hónap telt el 2021-ből, ami nem feltétlenül jó hír, bár abból a szempontból mindenképpen örömteli, hogy így egy újabb lépéssel kerültünk közelebb a tavaszhoz. S bár a járványhelyzet nem könnyíti meg az életünket, reméljük az időjárás megfelelő lesz áprilisban a nagyobb kirándulásokhoz a friss levegőn. Viszont aki esetleg már márciusban is kevesebbet ült a gép előtt és így lemaradt néhány Techwok cikkről, most pótolhatja. Összeszedtük a legérdekesebb márciusi anyagainkat, hogy egy felületen is elérhetők legyenek.

A fájlok privát megosztásától a hatékonyságnövelő programokig

Ebben a hónapban két cikk erejéig is foglalkoztunk azzal, miként lehet biztonságosan és privát módon megosztani fájlokat az ismerősökkel, kollégákkal. Ehhez ezúttal ajánlottunk egy programot, amely mindezt közvetlenül a számítógépen oldja meg, vagyis onnan oszthatjuk meg a fájlokat, illetve közvetlenül oda is küldhetik a barátok és munkatársak azokat, amiket nekünk szánnak. Mindezt a Tor biztonságos és anonim hálózatán keresztül. A másik megoldás ebben a témakörben pedig nem más volt, mint a Bitwarden Send, amellyel dokumentumokat, fájlokat is megoszthatunk, de ami talán ennél is fontosabb: privát módon küldhetünk el vele jelszavakat, orvosi adatokat, kódokat, titkos feljegyzéseket. Ráadásul a megosztások élettartama is behatárolható, akár önmegsemmisítő üzemmódban is megoszthatók.

S ha már a biztonságnál tartunk, akkor érdemes megjegyezni, hogy volt szó a 2FA kódok menedzselésére alkalmas szoftverekről és arról is, milyen ingyenes jelszókezelőtérdemes használni a LastPass helyett.

De szóba került a videók hangsávjának exportálása, a fotók, videók, bejegyzések, e-mailek és egyéb adatok mentése a közösségi oldalakról, illetve csokorba szedtük a legjobb hatékonyságnövelő programokat is 2021-re. S ha ez még nem lenne elég, az alábbi listába további érdekes témák is fellelhetők:

Ne maradjon le erről sem!