MP4 videó hangsávjának mentése MP3 fájlként

Olykor előfordul, hogy valamelyik videónak – akár egy Youtube-ról letöltött anyagnak, akár egy korábban saját magunk által készített feltévelnek – nincs szükségünk a képanyagára, csak a hangsávjára. Ilyenkor nem feltétlenül kell elindítani egy összetett videoszerkesztő szoftvert. Ha épp nincs kéznél ilyen, akkor is pillanatok alatt megoldható egy MP4 videó hangsávjának mentése MP3 fájlként. Mutatunk hozzá két teljesen ingyenes eszközt.

MP4 videó hangsávjának mentése MP3 fájlként

Az MP4-MP3 formátumok közötti konvertáláshoz a legegyszerűbb megoldást a CloudConvert nevű online szolgáltatás jelenti, amelyről anno itt írtunk részletes tesztet. Ennek hatalmas előnye minden mással szemben, hogy nem kell telepíteni. Elég megnyitni az oldalt a böngészőben, kiválasztani, hogy MP4 formátumról konvertálnánk MP3-ba (ehhez elég ide kattintani), majd egyszerűen feltölteni a kérdéses MP4 videót és elindítani a konvertálást. A videó méretétől függően perceken belül a gépünkön landol a hangsáv, MP3 formátumban. Amúgy választhatunk már kimeneti formátumot is, így akár WAV, AAC vagy FLAC formátumú hanganyagot is visszanyerhetünk a videóból.

Ha inkább offline megoldást keresünk, akkor érdemesebb-e célra egy ingyenes konvertáló szoftvert választani. Ezek közül az egyik legjobb a MiniTool Video Converter lehet, amelyről szintén volt már részletes tesztünk. Ennek segítségével offline, akár internetkapcsolat nélkül is tudunk konvertálni videókat, s természetesen alkalmas arra is, hogy lementsük önálló fájlba a hangsávot.

Ne maradjon le erről sem!