Fájlok konvertálása egyszerűen, mobilon is

Korábban mutattunk már online konvertáló-szolgáltatásokat, melyek segítségével különféle fájlokat másik formátumba alakíthatunk át. Volt, ahol kifejezetten PDF-ek szerkeszthetővé alakítására volt lehetőség, de akadtak olyan oldalak is az egyik tesztünkben, melyek több fájltípust ismertek.
Ám amivel most előrukkolunk, az messze túlmutat minden eddig látott megoldáson, ha célunk a fájlok konvertálása.

 

CloudConvert: fájlok konvertálása egyszerűen

A CloudConvert az egyik legsokoldalúbb online konvertáló szolgáltatás. Nem csak azért, mert szinte minden népszerű fájlformátumot ismer, hanem azért is, mert képes összedolgozni több felhő-szolgáltatással is.

 

cloudconvert-1

Az ugyanis egy dolog, hogy az ember kiválasztja, hogy mit, s mire szeretne konvertálni, de a helyzet az, hogy egy nagyobb hangfájlnál, tömörített állománynál, vagy videónál azért nem mindig van kedvünk megvárni, amíg megtörténik az felöltés-konvertálás-letöltés procedúra.
A CloudConvert esetében nekünk csak ki kell választanunk az átalakítani kívánt fájlt, s persze azt is, milyen formátumban szeretnénk majd viszontlátni, de a várakozás helyett elég, ha megadjuk mondjuk Dropbox, Google Drive, OneDrive vagy Box fiókunk elérését. Így ha a végeredmény megszületett, megtaláljuk azt felhő-tárhelyünkön. Ráadásul e-mailes értesítést is kérhetünk arról, hogy elkészült a konvertálás.

 

cloudconvert-2

Persze azoknak is jó választás lehet a szolgáltatás, akik nem akarnak nagy fájlokkal bajlódni, csak egy PDF dokumentumot vagy PNG képet alakítanának át. Ez esetben a CloudConvert előnye, hogy rendkívül áttekinthető a felülete a konkurens megoldásokhoz képest. Sőt, a reszponzív megoldásnak köszönhetően akár egy mobil kisebb kijelzőjén is kényelmesen használható (iOS-re egyébként van belőle applikáció is).

 

Részben ingyenes

A szolgáltatás sajnos nem teljesen ingyenes: egy-egy fájl esetében 25 percnyi konvertálási időt kapunk és egyhuzamban maximum 5 – legfeljebb 1 GB méretű – fájlt konvertálhatunk. Ha ennél többre vágyunk, akkor már fizetnünk kell, “fogyasztásunknak” megfelelően.
Mindenesetre dokumentumok, képek, rövidebb videók, e-könyvek és más kisebb fájlok konvertálása esetében bőven megteszi az ingyenes fiók is. Érdemes próbára tenni, ha épp átalakítandó fájlokkal vesződünk. Mivel több mint 200 formátumot ismer, van esélyünk, hogy megoldja a feladatot.

Ne maradjon le erről sem!