Dokumentumok konvertálása, videók átalakítása online

Sokszor előfordul, hogy fájlokat kell konvertálnunk idegen gépeken? Hol az okostelefonunk nem birkózik meg egy letöltött videóval, hogy a szövegszerkesztőnk egy e-mailben kapott dokumentummal? Nos, semmit gond, nem kell feltétlenül telepítenünk különféle konvertáló alkalmazásokat, akad ugyanis néhány remek, ingyenes online szolgáltatás, amelyekkel pár kattintás csupán a különféle dokumentumok konvertálása, vagy fájlformátumok átalakítása.

Online Convert

Ez talán az egyik legjobban használható megoldás. Az Online Convert tudása szinte minden területre kiterjed: konvertálhatunk e-bookokat, képeket, videókat, dokumentumokat, hangfájlokat stb. egyaránt.

Használata nagyon egyszerű, csak kiválasztjuk, hogy milyen formátumból kívánunk milyenre átalakítani, majd megadjuk a forrás állományt. Utóbbit felölthetjük a gépünkről, megadhatunk URL címet, de akár Dropbox vagy Google Drive felhőinkből is közvetlenül konvertálhatunk.
A célformátumot teljesen testreszabhatjuk (formátumon belüli opciókkal, például tömörítés minősége egy hangfájlnál stb.), s ha a rendszer elkészült a munkával, azonnal le is töltődik gépünkre a kész fájl.
Egyetlen hátránya az oldalnak, hogy rendkívüli mértékben teleaggatták hirdetésekkel, szóval a bannerek és Adwords hirdetések között lavírozva kell dolgoznunk. De kis odafigyeléssel ez nem lesz gond és a profi minőség megéri ezt a kis fáradtságot.

Zamzar

Ha sokféle fájlt konvertálnánk és nem bannereket kerülgetve tennénk ezt, hanem egy letisztult felületen, a Zamzar kitűnő választás.

Átlátható, könnyen használható és ha még regisztrálni is hajlandóak vagyunk, akkor a konvertált fájlokat később is elérjük a saját felületünkön és bárhol letölthetjük azokat.

 

ClipConverter

A ClipConverter az előbbi szolgáltatásokkal ellentétben csak videók konvertálására hivatott, abban viszont profi. A videókat nem csak másik videoformátumba konvertálhatjuk, hanem lehetőség van arra is, hogy csak a hangsávot töltsük le nekünk megfelelő változatban.

Nem csak feltöltésre van lehetőség, hanem arra is, hogy egy Youtube klip linkjét megadva eleve az online videóból tölthessük le a kívánt verziót vagy hangsávot.
Videókat tulajdonképpen a három oldal bármelyikén konvertálhatunk, de vegyük figyelembe, hogy ha hosszabb anyagot töltünk fel, az fokozott adatforgalommal jár, szóval nagyobb videókat inkább csak wifi kapcsolattal alakítsunk át.
Ha nem videókat, hanem dokumentumokat, e-bookokat, képeket konvertálgatunk, az visszafogottabb adatmennyiséget jelent, így akár mobilnettel kapcsolódva is megtehetjük, de azért figyeljünk oda erre, mert az online konvertálás ugyan kényelmes és ingyen van, de az adatforgalom miatt drága lehet, ha mobilnetes előfizetéssel használjuk.

Azt mindenesetre kijelenthetjük, hogy a dokumentumok konvertálása nem is olyan bonyolult, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő eszközöket. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mindez ingyen, telepítés nélkül is megoldható.

Ne maradjon le erről sem!