PDF fájl konvertálása szerkeszthető dokumentummá, ingyen

Korábban mutattunk már több ingyenes online szolgáltatást is, amelyek segítségével különféle fájlokat másik formátumra lehet konvertálni. Ezek videók, zenék, dokumentumok esetében egyaránt működtek. Arra külön szolgáltunk online megoldásokkal, ha valaki egy PDF dokumentumot szeretne mondjuk Wordben szerkeszthető anyaggá alakítani.
Most két újabb lehetőséget mutatunk arra, miként lehetséges egy PDF fájl konvertálása szerkeszthető dokumentummá, ingyen.

 

UniPDF

Ez egy gusztusos és egyszerűen használható alkalmazás, amelynek ingyenes verziója képes pillanatok alatt konvertálni a PDF-eket másik formátumba. Az egyetlen megkötés, hogy csak személyes célra használhatjuk. Az üzleti felhasználáshoz meg kell vásárolnunk a megfelelő licencet.

 

 

A program könnyedén alakítja át Wordbe a szkennelt dokumentumokat, legalábbis ha eleve szöveget (is) tartalmazó PDF-ről van szó. Azokkal nem lesz gond, viszont a szkennelt anyagokat, ahol a szöveges részek is képként vannak csak meg, sajnos nem képes felismerni. Ha tehát ilyen PDF-et akarunk átalakítani, másik megoldás után kell néznünk.

 

Google Drive & Google Docs

De mutatunk egy nagyon kézenfekvő, online eszközt is, amelynek az OCR funkció is a része.
Ma már szinte mindenkinek van Gmail fiókja, s vele Google Drive, illetve Google Docs hozzáférése (ha nincs, pár perc létrehozható a Gmail.com oldalon).

 

 

Márpedig ha van ilyenünk, akkor a teendőnk csak annyi, hogy felöltjük az átalakítani kívánt PDF fájlt a Google Drive fiókunkba, majd a feltöltés befejeztével a jobb oldali egérgombbal rákattintani a kérdéses PDF fájlra, s a megjelenő helyi menüből kiválasztani a Társítás / Google Dokumentumok menüpontot. Egy kis szöszölés után a PDF fájlt megnyílik a Google Docs szövegszerkesztőjében és máris átírhatjuk a szövegét kedvünkre. Természetesen a magyar karakterekkel sincs gondja a rendszernek, így azok is ott lesznek a helyükön.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató