Egyedi mockup készítése okostelefonhoz, látványos kivitelben

Ha éppen elkészültünk életünk első okostelefonos alkalmazásával, vagy egy cég vadonatúj, mobilra is optimalizált (jó esetben reszponzív) weboldalával, nem árt, ha ízléses módon prezentáljuk a látványtervet. Ehhez kiváló megoldást jelentenek az úgynevezett mockupok, amelyekkel látványos módon tálalhatjuk a bemutatandó weblapokat, app-felületeket. Korábban mutattunk már néhány remek, ingyenes mockup gyűjteményt, sőt, olyan alkalmazást is, amellyel közvetlenül az iPhone-on lehet mockupokat kreálni. Van azonban egy nagy kedvencünk, amely nem más, mint a Mockuuups Studio. Ez a program profi minőségű mockup fotókat tartalmaz, amelyekre egyetlen mozdulattal hajíthatjuk rá a képernyőképeket, hogy aztán nagy felbontású képként menthessük a végeredményt. A program nemrég egy igen praktikus, új funkcióval bővült, amellyel megoldható a teljesen egyedi mockup készítése okostelefonhoz.

Mockuuups Studio: egyedi mockup készítése okostelefonhoz, látványos kivitelben

Mockuuups Studio elérhető Windowsra, macOS-re és Linuxra egyaránt. Bár van ingyenes gyűjteménye is, igazából akkor járunk jól, ha előfizetünk a Premium csomagra. Ebben az esetben ugyanis temérdek csodás fotó áll a rendelkezésünkre (számítógépek, okostelefonok, monitorok stb., minden stílusban és típusban), amelyekből másodpercek alatt készíthető el a végleges mockup. A gyűjtemény ráadásul – ha nem is gyorsan, de – folyamatosan bővül.

Most az új verzió egy extra gombbal bővült: a Create New Mockup gombra kattintva teljesen nulláról készíthetünk egyedi mockup kompzíciókat. Első körben ki kell választanunk az okostelefon típusát (iPhone-ok és androidos készülékek is vannak). Ha ez megvan, választhatunk, hogy milyen stílusú árnyékot és hátteret szeretnénk a készülék fotója mögé. Utóbbinál lehet egyszerűen kiválasztani egy színt, színátmenetet, de választhatunk ízléses textúrák és fotók (integrált Usnplash keresőt kapunk) közül is. De adott esetben akár áttetsző hátteret is választhatunk.

Hand részben még arra is van lehetőségünk, hogy a készüléket női vagy férfi kézbe helyezzük el, olyan hatást keltve, mintha valaki épp tenne-venne a frissen készült weboldalukon vagy appunkban.

Ha mindennel elkészültünk, nincs más dolgunk, mint menteni az újdonsült mockupot, s ettől kezdve egyetlen mozdulattal használatba vehetjük, ha épp szükségünk van rá. Ezzel a megoldással a Mockuuups Studio amúgy is méretes gyűjteményét meglehetősen gyorsan bővíthetjük teljesen egyedi, testreszabott képekkel. Ez egy kifejezetten hasznos, praktikus funkció, amelyek csak üdvözölni tudunk a programban.

Ne maradjon le erről sem!