A legjobb ingyenes mockup készítő weboldalak

Nem kell messze mennünk, hogy példákat mutassunk a mai témához: mockup képek készítéséről lesz szó, s hát ilyeneket bőségesen találnak olvasóink itt, a Techwokon is. Ha programozók vagyunk és szeretnénk új alkalmazásunkat csábító környezetben, fotókon bemutatni, akkor az efféle mockupok készítése akár napi szintű kérdés is lehet. De értelemszerűen mi is jobban szeretünk a nyitóképeknél ilyeneket használni, mint odarakni egy egyszerű képernyőképet vagy logót az adott alkalmazásról, weboldalról. Vannak persze IT témakörön kívüli mockup fotók is: pólók, könyvek, plakátok, amelyekre egy mozdulattal helyezhetjük el a borítót, logót, hirdetést, hogy így prezentáljuk mondjuk a PowerPointban egy megbeszélésen, vagy a webshopunkban. Utóbbiakhoz mutattunk már két professzionális, de sajnos nem ingyenes mockup kreátor szolgáltatást. Ha valakinek ilyenekre van szüksége, feltétlenül ismerkedjen meg velük (ezek a  Smartmockups és a Mockuuups). Ma viszont megmutatjuk azt is, melyek a legjobb ingyenes mockup készítő weboldalak, legalábbis IT témakörben, vagyis elsősorban szoftverek bemutatásához. Ezekkel sokkal gyorsabban készíthetünk ízléses, profi kivitelezésű fotókat, rajtuk a megfelelően elhelyezett képernyőképpel, mintha a Photoshopban készítenénk hasonló képet, akár letölthető sablonokból is.

 

A legjobb ingyenes mockup készítő weboldalak

Kezdjük a sort egy olyan oldallal, amely már szerepelt nálunk. Ez a Mockuper, amely egy nagyon egyszerűen – és akár regisztráció nélkül is – használható mockup készítő oldal. Ha nem is ennek a legnagyobb a gyűjteménye, de jó minőségű képeket találunk rajta (ráadásul folyamatosan bővül a kollekció), arról nem is beszélve, hogy a mai listában ez az egyetlen olyan oldal, amelynél lehetőség van saját fotó feltöltésére, azon a képernyőképnek szánt zóna kijelölésére és aztán a képernyőképek kényelmes elhelyezésére. Vagyis akár teljesen saját, testreszabott mockup is készíthető vele.

Másik kedvencünk a theapplacunhpad.com oldal Mockup Generator funkciója. Ez egy elég tisztességes méretű gyűjtemény, számítógépekről, okostelefonokról, tabletekről, okosórákról készült fotókkal, amelyeken egy mozdulattal elhelyezhetünk bármilyen képernyőképet.

Vannak adott környezetbe helyezett készülékek, illetve körbevágottak (akár áttetsző háttérrel) egyaránt, ízlés és szükség szerint. Sőt, találunk több készüléket felvonultató képeket is, így egy több platformon működő alkalmazás bemutatását is könnyedén megoldhatjuk. Platformok között is válogathatunk, nem vagyunk Apple eszközökhöz kötve (ami gyakori hiányosság a többi hasonló szolgáltatásnál). Sőt, akadnak további extrái is: elhelyezhetünk a képeken szövegeket, illetve rendszer-logókat (iOS, Windows, Android stb.) is.

Ha valakinek kifejezetten iPhone-ra vagy androidos okostelefonra készült apphoz lenne szüksége mockupra, annak jó kiindulópont lehet a mockuphone.com oldal is. Itt is akadnak ugyan már termékek, de elsősorban iPhone-t és androidos készülékeket találunk nagy választékban, különböző hátterekkel, eltérő nézőpontokkal.

A többiekhez képest jóval szerényebb, de nagyon jó minőségű fotókat felsorakoztató választékkal rendelkezik a Magic Mockups oldal. Szóval itt jóval kevesebb variációs lehetőségünk van, de cserébe azok nagyon szépek, így érdemes ezt az oldalt is eltenni a könyvjelzők közé.

Ne maradjon le erről sem!