Online űrlap vagy kérdőív készítése extrákkal: időzítő, digitális aláírás stb.

Az elmúlt évek során mutattunk már többféle megoldást is online űrlapok készítésére: szó esett WordPress oldalakba beépíthető kvízről és kérdőívrőljópofa online űrlap kreátorról, de még olyan szolgáltatásról is, amellyel e2e titkosítást használó kapcsolatfelvételi űrlapot építhetünk be bármilyen weboldalba. Ma ezt a gyűjteményt egészítjük ki. Mai tesztalanyunk segítségével egy online űrlap vagy kérdőív készítése nagyon gyorsan és egyszerűen megoldható, ráadásul döbbenetes mennyiségű extra funkciót építhetünk be online kérdőívünkbe, pár kattintással.

Jotform: online űrlap vagy kérdőív készítése extrákkal

JotForm egy akár ingyen is használható online űrlapkészítő, amellyel bármilye témában készíthetünk online felméréseket. De létrehozhatunk vele kapcsolatfelvételi űrlapokat, online kvíz játékot, vagy éppen iskolai felmérőt, ha már úgyis online oktatásra kényszerült most a világ. Bár az ingyenes változatnak vannak korlátai (elsősorban a havi kitöltések számát limitálja), sok felhasználónak ez is elegendő, illetve az előfizetői csomagok is egészen kedvező árak.

Online kérdőíveink létrehozása szinte gyerekjáték ezzel a szolgáltatással. A Basic kategóriában minden olyan elemet megtalálunk, amelyeket egy átlagos online űrlapon használni szoktak: név, e-mail, telefonszám, cím, választási opciók, legördülő lista stb. De akadnak olyan kis extrák is, mint mondjuk az aláírás, terméklista, captcha, csillagos értékelés stb. Emellett a Payments részben találunk még közvetlen elérést egy halom népszerű online fizetési szolgáltatáshoz (Paypal, Authprize.net, Braintree stb.). Bármelyik elemre is van szükségünk az űrlapon, egyszerűen csak rá kell húznunk azt a szerkesztőfelületre, elvégezni a beállításait, s máris egy lépéssel közelebb kerültünk a kész űrlaphoz. Ám ez még egyáltalán nem minden. Hasonló megoldásokat ugyanis találunk már alternatív szolgáltatásokban is, de itt akadnak izgalmas extrák is.

Digitális aláírás, Youtube video, vagy éppen Időzítő beépítése az űrlapba

Extrák alatt ezúttal a Widgets részben ránk váró űrlapelemekre gondolunk. Itt olyan nyalánkságok várnak ránk, mint mondjuk az elektronikus aláírás, vagy mondjuk a tanárok számára előnyös időzítő és visszaszámláló modulok, amelyekkel korlátozható például egy online felmérés kitöltésének időtartama. De van még dátumválasztó, füles elrendezés, képválasztó, gombok, folyamatjelző, Instagram beépülő, sliderek, kalkulátor stb. Felsorolni is felesleges, érdemesebb megnézni a felületen és végigpróbálgatni a beállítási lehetőségeket.

Összegzésül

Ha mindennel végeztünk és elkészült online űrlapunk, pár kattintással publikálhatjuk azt. A kitöltések eredményét pedig szintén a JorForm felületén tudjuk átnézni, teljes kényelemben.

Nem állítjuk, hogy a JotForm ingyenes változata mindenkinek elegendő lesz, de az ismerkedéshez tökéletes, utána pedig el lehet dönteni, kinek elég a díjmentes változat, s kinek van szüksége egy előfizetésre. Mindenesetre tudását tekintve ez az egyik legsokoldalúbb online űrlapkészítő szolgáltatás, szóval feltétlenül érdemes vele megismerkedni.

Ne maradjon le erről sem!