Karácsony 2020: képeslap készítés, karácsonyi dalok beszerzése, és más hasznos tippek

Az elmúlt években rengeteg praktikus karácsonyi tipp gyűlt össze a tarsolyunkban, s bár az idei karácsony minden bizonnyal közel sem lesz olyan, mint azt eddig megszoktuk, azért akadnak olyan tippek, amelyek most is jól jöhetnek. Ezeket gyűjtöttük most csokorba. Reméljük, hogy a karácsony 2020-ban is tartogat mindenkinek szép pillanatokat.

Karácsony 2020

Ha valaki folyamatosan szeretné nyomon követni az ünnepig hátralévő napok számát, nemrég mutattunk hozzá néhány praktikus kis appot okostelefonra. Most viszont szolgálunk egy rendszertől független megoldással is, amelyet Windowson, macOS-en, Linuxon, vagy mobil rendszereken is elég megnyitni a böngészőben.

Ez az Christmas Clock, amely semmi másra nem hivatott, mint hogy – kellemes virtuális hóesés kíséretében – mutassa nekünk a karácsonyig hátralevő időt.

Képeslap készítés és online üdvözlőlapok készítése

Nem tudjuk, mennyire van értelme idén meghívót küldeni egy karácsonyi bulira, de a képeslapok egészen biztosan idén is szerepet kapnak az ünnepi időszakban. Sőt, ha már a tanítástól a munkák egy részéig seregnyi dolog került át az online világba, miért pont az üdvözlőlapok lennének kivételek? Az online jókívánságoknak ráadásul megvan az a nagy előnye, hogy nem feltétlenül egyetlen képből állnak, hanem akár videót, animációt is tartalmazhatnak.

Ha valaki szeretne egy nyomtatva, esetleg e-mail mellékletként elküldhető képeslapot készíteni, annak korábban megmutattuk már a legjobb online képeslapkészítő szolgáltatásokat, amelyek között ingyen használhatók is akadnak. Sőt, ezzel kapcsolatban még itt is mutattunk néhány kihagyhatatlan megoldást!

Ha valaki inkább animált képeslap készítésén töri a fejét, annak jó választás lehet a Christmas e-cards. Ha pedig valaki teljesen szabadon szeretné kiélni kreativitását, annak érdemes lehet megismerkednie a Cartoon Animator szoftverrel, amellyel teljesen egyedi, testreszabott animációk készíthetők, beleértve például egy saját karácsonyi üdvözlő animációt, amelyet akár a Youtube-on vagy saját blogunkban is megoszthatunk videóként az ismerőseinkkel.

De még ez sem minden! Éppen tegnap mutattuk be a Flexclip Slideshow Maker nevű online szolgáltatást, amellyel akár ingyen is készíthetünk látványos slideshow videókat, adott esetben egyszerű fotókból. S természetesen ebben is találunk a karácsonyhoz passzoló sablonokat, fotókat, videoklipeket, amelyekből összeállíthatjuk karácsonyi videós üdvözletünket, hangulatos zenei aláfestéssel megbolondítva. Nagyon könnyen használható, villámgyorsan készülhet el vele a látványos karácsonyi üdvözlet.

Sőt, a profiknak is van egy tippünk: emitt a Final Cut Pro videoszerkesztőhöz néhány lenyűgöző karácsonyi videosablon.

Karácsonyi dalok beszerzése és online karácsonyi rádiók

Az ünnep hangulatát aznap, de már előtte is fokozhatjuk a megfelelő zenék összeválogatásával. Erre kitűnő alapot teremthet a Spotify, amelyben adott esetben teljesen ingyen állnak rendelkezésünkre a legnagyobb karácsonyi slágerek: például Michael Bublé albuma vagy a Christmas 2020 Songs és Christmas 2020 Hits fantázianevű válogatások. A meghallgatásukhoz elegendő egy ingyenes Spotify fiókot regisztrálni, s ha nem akarjuk telepíteni a programot, használhatjuk a lejátszáshoz akár az online felületet is a böngészőben.

De tudunk hasonló mutatni a Youtube-on is, ahol ebben a videóban például egy órányi karácsonyi, instrumentális zene vár ránk. Mondjuk a Youtube amúgy is kimeríthetetlen tárháza az ilyen összeállításoknak, elég csak erre a linkre kattintani, hogy seregnyi karácsonyi dalokat felvonultató videót találjunk.

Még ez sem minden, tudunk ugyanis mutatni online karácsonyi rádiókat is, amelyeken egész nap az ünnephez illő dallamok csendülnek fel: ilyen a Radio Santa Claus és a Radio Northpole.

További praktikus ötletek karácsonyra

A karácsonyi készülődéshez hozzátartozik az ajándékok vásárlása, amelyekkel kapcsolatban két tippünk is van. Először is: amíg még nincs meg minden ötlet, jegyzeteljünk valamelyik to-do appba. Így akár mindenkinek külön listát írhatunk, vagy összesítve is egy helyre gyűjthetjük ajándékötleteinket. Sőt, ha olyan alkalmazást választunk, mint mondjuk a Microsoft To-Do (ez teljesen ingyenes, itt írtunk róla, néhány további remek tennivaló-menedzserrel együtt), akkor még arra is van lehetőség, hogy magát a listát megosszuk valakivel.

Ha valaki az online bevásárlás mellett dönt, érdemes átnéznie korábbi tippcsokrunkat, amelyben összegyűjtöttük, mire kell odafigyelni, amikor az ember hazai vagy külföldi webshopokban vásárol. Ezek betartásával nagyobb az esély elkerülni az online csalókat és kiberbűnözőket, akik az ünnep idején – a koronavírus járványra kihegyezett megtévesztésekkel is kiegészítve – aktívabbak mint valaha.

Végül zárjuk a sort egy kellemesebb témával: egyik korábbi cikkünkben megmutattuk, miként lehet karácsonyi csengőhangot fabrikálni bármilyen zeneszámból. Nem kell hozzá letölteni extra programot, egy ügyes online szolgáltatással is megoldható a dolog a böngészőben.

Ha a fentiek nem is nevezhetők korszakalkotó ötleteknek, de talán hozzájárulhatnak, hogy a karácsony 2020-ban is kellemes, meghitt ünnep lehessen, s legalább néhány napra (vagy pár pillanatra) elfeledkezhessünk a vírushelyzetről.

Ne maradjon le erről sem!