Karácsonyi meghívó készítés egyszerűen (de akár újévi bulikhoz is)

Közeledik a karácsonyi szezon, amikor egyre több a családi, s persze a céges összejövetel is. Ha szeretnénk valamilyen látványosabb, ízléses meghívóval előrukkolni a résztvevőknek (e-mailben mellékelve, vagy akár nyomtatva is), akkor érdemes megismerkedni az alábbi online szolgáltatásokkal és telepíthető programokkal, amelyekkel a karácsonyi meghívó készítés egyszerűen, gond nélkül megoldható.

Karácsonyi meghívó készítés egyszerűen

Ha az összeállításban található online szolgáltatásokat és programokat használjuk, minőség miatt sem kell aggódnunk, hiszen a végeredmény akkor is profi lesz, ha nem vagyunk grafikusok. Mindegyik egyszerűen használható, ráadásul adott esetben akár teljesen ingyen is megúszhatjuk velük a dolgot, s ha esetleg számunkra nélkülözhetetlen, de fizetős funkciókat veszünk igénybe rajtuk, az sem lesz egy vagyon.

Canva, Crello, DesignCap

Bár egyesével szoktunk ajánlani programokat, most mégis kivételt teszünk. Ennek oka, hogy az alábbi három online szolgáltatás szinte teljesen egy ívású. Felületük, használatuk módja gyakorlatilag azonos. A fő különbség inkább csak az extrákban, illetve a rendelkezésre álló sablonokban van közöttük.

Online képszerkesztők közül talán a Canva a legismertebb. Mi is sokszor foglalkoztunk már vele, hiszen Instagram bannerek, vagy Facebook fejlécek készítésére éppúgy alkalmas, mint fotókollázsok létrehozására. A sablonok abszolút profik, s óricási a választék. A Canva meghívó sablonjait itt találják olvasóink.

Egyik nagy kedvencünk az online szerkesztők között a Crello, amely a népszerű fotós oldal, a Depositphotos zászlója alá tartozik. Ennek megfelelően, ha esetleg nem rendelkezünk megfelelő fotókkal, itt aztán tuti találunk profi fotókat a program integrált gyűjteményében (ingyen és pénzért, vegyesen). A Crello-ról itt írtunk részletes tesztet, a meghívóknak alkalmas sablonok pedig itt találhatók.

Végül szintén szerepelt már nálunk a DesignCap, amely ugyancsak méretes meghívó-gyűjteménnyel rendelkezik. Ezeket erre a linkre kattintva lehet böngészni.

Bármelyiket is választjuk a fenti három szolgáltatás közül, jól járunk. Mindegyik egyszerűen használható, így a sablonok testreszabása tényleg csak pár kattintás. Szabadon átírhatjuk a szövegeket, cserélhetjük a képeket, de azért mégsem kell a nulláról összerakni a meghívót. Az már szolgáltatásonként változik, hogy a kész művet – és annak egyes részeit – ingyen, vagy pénzért tölthetjük le, de szinte mindegyiknél lehet úgy alakítani a dolgokat, hogy ingyenes elemekből tudjuk megoldani a meghívókészítést.

Greetinsisland

Greetingsisland oldalt nemrég emlegettük, akkor naptárkészítésre ajánlottuk. De a naptárak összerakásán túl ezen az oldalon rendkívül ízléses meghívókat is gyárthatunk. A sablonokat kategóriákra bontották, így a meghívók csoportján belül gyorsan elnavigálhatunk a születésnapi, esküvői, karácsonyi, újévi stb. változatokhoz.

A sablonokat teljesen ingyen használhatjuk, ha nem zavar minket, hogy a végleges változatra – amely PDF vagy JPG formátumban tölthető le – egy diszkrét vízjel is kerül. Ha ezt szeretnénk megúszni, akkor pár dollárt fizetnünk kell sajnos a vízjel eltávolításáért.

Word, Libre Office, Pages, Affinity Publisher, Scribus

Természetesen offline megoldások is akadnak, némelyik ráadásul elég kézenfekvő. A LibreOffice szövegszerkesztője például minden platformon ingyen elérhető, s jópár sablonnal segítheti, hogy gyorsan készítsünk pofás meghívókat, amelyeket aztán PDF formátumba exportálhatunk, vagy nyomtathatunk.

Macen ott a Pages, amely szintén több jópofa meghívó sablont tartalmaz, de akinek a sablon maga nem fontos, viszont korrekt – ámde ingyenes – eszköztárat szeretne a keze ügyében tudni a munkához, annak jól jöhet még a cross-platform Scribus is.

Ezeken felül aztán vannak remek fizetős alkalmazások is, amelyekkel meghívót kreálhatunk és azt PDF-be menthetjük: ott a Microsoft Word, benne temérdek sablonnal, vagy a sablonok nélküli, de profi – mégis konkurenseihez képest olcsó – Affinity Publisher (Windowsra és macOS-re egyaránt).

Ne maradjon le erről sem!