TOP online eszközök: Instagram bannerek készítése

Az Instagram kétség kívül az aktuális sztárok egyike. Ráadásul kezdi kinőni az egykori szimpla fotó- majd videómegosztó funkciókat. Ma már sokaknak elsődleges kapcsolattartási és persze önkifejezési platform. De miként oldható meg például az Instagram bannerek készítése azok számára, akik nincsenek otthon egy grafikai szoftver használatában sem?

Instagram bannerek készítése egyszerűen, kezdőknek is

Az alábbiakban egy helyre gyűjtve mutatunk néhány olyan online megoldást, amelyek használata szinte gyerekjáték. Ezekkel tulajdonképpen tényleg bárki képes dögös, figyelemfelkeltő bannerekkel előrukkolni a népszerű “képmegosztóra”. Néhány esetben még az sem lesz gond, ha nincs saját fotónk, mert bannereinkhez felhasználhatunk ingyeneseket az adott szolgáltatás gyűjteményéből, s persze temérdek betűtípus, előre elkészített sablon várja, hogy használatba vegyük, pár kattintással. Mindegyikről volt már nálunk részletes teszt, így most csak egy rövid összefoglalót adunk róluk, illetve linkeljük a korábbi cikkeket, s persze az online programok elérését.

Canva

Ez talán a legismertebb online képszerkesztő. A Canva számtalan további hasonló szolgáltatásnak szolgált etalonként, így aztán nem is túl meglepő, hogy az alábbiakban sorakozó online programok mindegyike erre hajaz. Részben ingyen is használható, de ha minden funkcióját igénybe szeretnénk venni, kénytelenek leszünk előfizetni rá. Cserébe tényleg minden olyan eszköz a rendelkezésünkre áll benne, amelyre szükségünk lehet a fotók látványos feliratozásához, Instagram bannerek készítéséhez. Ráadásul rengeteg sablont is kapunk feladatunk megkönnyítésére. A szolgáltatásról korábban – többek között – itt írtunk.

Crello

Hasonló stílust képvisel a Crello is, amely a Depositphotos nevű fotógyűjtemény készítőinek remekműve. Ezt a szolgáltatást kifejezetten a közösségi médiába történő tartalomkészítéshez optimalizálták. Seregnyi sablont kapunk, amelyeket pár kattintás csupán testreszabni az elvárásainknak megfelelően. Változtathatunk minden jellemzőt: képek, szövegek, színek, dekorációk. Mindent játszi könnyedséggel.

Minthogy a Depositphotos égisze alá tartozik, nem túl meglepő, hogy ha előfizetünk, akkor a méretes stock fotós gyűjteményből is felhasználhatunk képanyagot. A Crello-ról részletes tesztünket itt olvashatják.

DesignCap

Bár két különböző online alkalmazásról van szó, mégis a DesignCap és a Canva úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. Szóval nehéz lenne eldönteni, hogy a kettő közül kinek, melyiket érdemes használnia. Az mondjuk a DesignCap irányába döntheti a mérleget, hogy itt akár regisztráció nélkül is nekiláthatunk a munkának, s a kész kép letöltéséhez elegendő lehet, ha egy Twitter vagy Facebook üzenettel népszerűsítjük a szolgáltatást (egy kattintás csupán). Amúgy itt is megkapunk minden fontos eszközt, s ha nincs saját fotónk, akkor választhatunk az integrált Pixabay gyűjteményből. A DesignCap lehetőségeit itt tárgyaltuk ki korábban.

Ne maradjon le erről sem!