Több link megosztása az Instagram bioban

Mai mini praktikánk azoknak szól, akik szeretnének kattintható linkeket elhelyezni Instagram oldalukon, de beleütköznek a népszerű kép- és videómegosztó egyik korlátjába: a bejegyzések alatt nem lehet kattintható linket betenni, a bioban (vagyis Instagram profilunk lapján) pedig mindössze egy link rakható ki. A dolog érthető az Instagram részéről, hiszen igyekeznek a platformon belül tartani a felhasználókat. De mi van, ha nekünk mindenképpen szükségünk lenne egynél több linkre, legalább a profil oldalon? Nos, az alábbi – akár teljesen ingyen is használható szolgáltatással megoldható több link megosztása az Instagram bioban, méghozzá rendkívül egyszerűen.

Linktree: több link megosztása az Instagram bioban

Ha nagyon röviden szeretnénk összefoglalni a lényeget, akkor a Linktree segítségével egy tetszőlegesen alakítható linkgyűjteményt hozhatunk létre, amelyet aztán egyetlen új linken érhetünk el, s oszthatunk meg másokkal. Így ha ezt az egy linket megosztjuk az Instagram profil oldalunkon, arra kattintva – vagy megérintve azt az okostelefon képernyőjén – bárki elérheti az általunk megosztott összes linket, egyetlen, átlátható felületen.

Maga a felület egyébként teljesen testreszabható. Még ha az ingyenes változatot használjuk is a szolgáltatásból, akkor is cserélhetjük a linkgyűjtő oldal színét, a linkek grafikai stílusát, a logót/avatart, s persze magukat a linkeket is. Ha előfizetünk a szolgáltatásra, akkor persze akadnak extra lehetőségeink, például eltüntethető az oldal aljáról a Linktree logó, illetve több felület-téma közül tudunk választani, akár egyéni színvilágot megadva gyűjteményünknek.

A többségnek persze bőven megteszi az ingyenes változat is. Ebben is van lehetőség – a sima linkeken túl – a közösségi oldalaink eléréseinek megosztására, ikonos elrendezéssel a többi link alatt. Szóval amellett, hogy közvetlen elérést biztosíthatunk weboldalunkhoz, online boltunkhoz, vagy akár a blogunk aktuális cikkeihez, még ott sorakozhatnak, szép, rendezett módon a közösségi fiókjaink, vagy éppen az e-mail címünkre mutató ikon is. S mivel a Linktree adminisztrációs felülete nagyon egyszerűen használható, egy újabb link felvétele, vagy egy korábbi átszerkesztése, esetleg törlése mindössze pár mozdulattal megoldható. S ha bármit változtatunk, az ugyebár azonnal látszik az Instagram bioból elérhető linkre kattintva is.

Természetesen a Linktree használata nem korlátozódik arra, hogy csak az Instagram profilunkban alkalmazzuk. Ugyanígy hasznosíthatjuk a Twitter profilunknál is, vagy bármilyen blogban, fórumban, közösségi oldalon, weblapon, ahol egyetlen linkkel kellene hozzáférést biztosítani minden olyan további tartalomhoz, amelyeket fontosnak tartunk megosztani másokkal. A regisztráció pár másodperc, s az alap linkgyűjteményt is percek alatt összedobhatjuk vele. Szóval ha valaki eddig még nem próbálta, de szüksége lenne ilyen megoldásra akár az Instagram fiókjához, akár másik online szolgáltatáshoz, érdemes vele mielőbb megismerkedni, s legalább az ingyenes csomagra regisztrálni.

Ne maradjon le erről sem!