Setapp újítás: macOS és iOS programok előfizetése egy csomagban, kedvező áron

Még valamikor 2017-ben a MacPaw útjára indított egy rendkívül izgalmas produktumot a maces felhasználók számára: a Setapp szolgáltatásra – amelyről itt írtunk anno tesztet – előfizetők több mint száz jó minőségű, népszerű macOS alkalmazás teljes verziójához férhetnek hozzá, rendkívül kedvezményes havidíj ellenében. Ráadásul ez a gyűjtemény folyamatosan bővül újabb és újabb alkalmazásokkal, és nem is csak egy gépen használhatjuk ezeket, hanem rögtön öt masinán. Eddig, pár kivételtől – például az Ulysses markdown szövegszerkesztő – eltekintve csak macOS alkalmazások kerültek be a csomagba. Mostantól viszont az olyan maces programok esetében, amelyeknek van iOS verziója is, automatikusan megkapjuk azt is. Vagyis a macOS és iOS programok előfizetése egy csomagban oldható meg mostantól, nagyon kedvezményes áron.

Setapp: macOS és iOS programok előfizetése egy csomagban, kedvező áron

Mint azt a bevezetőben is említettük, a Setapp csomag alapból öt eszközön használható. Ezek eddig csak Macek lehettek, de immár felvehetjük az eszközeink közé az iPhone-unkat is.

Az iOS eszközök tehát az alap eszközmennyiségből vesznek el, de a legtöbb felhasználónak még így is bőven elég lesz az öt eszközös hozzáférés, hiszen egy iPhone mellett még mindig marad mondjuk négy Macnyi helyünk. Ha mégis kifogynánk, pár dollárért további eszközhelyeket vásárolhatunk az alap csomaghoz. Még így is olcsóbban jövünk ki, mintha megvásárolnánk az összes programot (kiváltképp azért, mert sok közülük, például a már említett Ulysses, eleve előfizetős).

Hasonlóan az eddigi működéshez, továbbra is a Setapp saját maces keretprogramjából telepíthetjük a maces alkalmazásokat, egyetlen kattintással. Ha az adott programból van iOS változat is, akkor az eddigi Install gomb mellett megjelenik egy iOS app feliratú gomb is. Ha erre kattintunk, a felugró panelen megjelenik egy QR kód, amelyet leolvasva az iPhone kamerájával rögtön az iOS App Store-ban találjuk magunkat és telepíthetjük az appot.

Ezután már csak annyi feladatunk marad, hogy az Unlock full version gombra kattintsunk a Setapp maces alkalmazásában, és az újabb QR kódot is beolvassuk a telefonnal vagy tablettel. Ezzel elindul az aktiválási folyamat, s pár pillanattal később már használhatjuk is a programot iOS alatt is, teljes változatban.

Mindent egybevetve ez az új lehetőség tovább növeli a Setapp gyűjtemény értékét, hiszen így nem kell beérnünk a macOS verziókkal, hanem használhatjuk a programokat iOS eszközünkön is.

A Setapp maces változata egyébként egy új Available on iOS menüponttal bővült, amelyre kattintva egyetlen pillantással láthatjuk, mely szoftverekből érhető egy iOS kiadás is a csomagban. Ezek jelenleg: 2Do, Gemini, MindNode, Paste, PDF Search, SQLPro Studio, Taskheat, Ulysses. De biztosak vagyunk benne, hogy ez a szám belátható időn belül bővül majd.

A Setapp gyűjteményéről

Korábban szolgáltunk már több összeállítással, hogy miként lehet felhasználni a Setapp gyűjteményt különféle célokra. Íme néhány korábbi cikk ezzel kapcsolatban:

Setapp for Teams: vállalkozások számára is elérhető

Még tavaly év végén adtunk hírt róla, hogy a Setapp for Teams változattal nem csak az egyéni felhasználók és szabadúszók, hanem a kkv-k és nagyobb cégek is kényelmesen fizethetnek elő a Setapp gyűjteményére. Így egyetlen felületről lehet felügyelni az összes kolléga Setapp elérését, telepíteni a cégnél használt és a gyűjteményben is megtalálható programokat.

Ne maradjon le erről sem!