Karácsonyi zenéktől a képeslap készítésig: válogatott tippek az ünnephez

Nyakunkon az ünnep, pár nap van már csak hátra karácsonyig. Azt, hogy pontosan mennyi, könnyedén megtudhatják, akik olvasták tavaly a karácsonyi visszaszámláló appokról készült válogatásainkat (ajánlottunk ilyeneket okostelefonra, de összeválogattunk egy csokorra valót Windowsra és macOS-re is). De írtunk még ennél több olyan cikket is, amelyek talán segíthetnek az ünnepekre való felkészülésben. Ezekre szeretnénk most felhívni a figyelmet az alábbi válogatással, amelyben van minden, karácsonyi zenéktől az online képeslap készítésig.

 

Karácsonyi zenétől a felkészülést könnyítő appokig

Kezdjük az egyik legfontosabb dologgal, vagyis azzal, honnan szerezhet be az ember ilyenkor a hangulatot fokozó karácsonyi dalokat. A tavalyi összeállításunkban több konkrét dalválogatással is szolgáltunk, de az is kiderült belőle, hol érdemes egyáltalán elkezdeni az ingyenes zenék utáni kutakodást. Extraként pedig mutattunk egy iPadekkel és iPhone-okkal előadott karácsonyi koncertet is.

De nem csak zenéből áll a karácsony, így két másik válogatásban összeszedtünk olyan a alkalmazásokat, amelyek megkönnyíthetik az ajándékok beszerzését, vagy éppen a karácsonyi főzőcskézést is. Emitt az egyik válogatás, míg erre a linkre kattintva egy korábbi összeállítás érhető el.

 

Karácsonyi képeslapok készítése házilag

Legyen szó akár nyomtatásra kerülő és postán elküldött, vagy éppen digitális, és a közösségi oldalakon közzétett karácsonyi képeslapokról, mindkét esetben viszonylag könnyedén megoldható az elkészítésük házilag is. Ehhez mutattunk önállóan is használható – ingyenes – online szolgáltatásokat, melyek használata szinte gyerekjáték, az eredmény mégis profi lesz. De aki jobban megbízik a már ismert eszközökben, az támaszkodhat például kedvenc szövegszerkesztőjére is. Ehhez ingyenes karácsonyi sablonokkal szolgáltunk, nem is olyan régen. Aki pedig nem is statikus megoldásra vágyik, hanem rögtön animált üdvözleteket küldene, annak jó szolgálatot tehet az alábbi weboldal.

 

További karácsonyi ötletek

A fentieken túl is volt már rengeteg karácsonyi tippünk, ezekből külön gyűjteményt kreáltunk, amelyet egyetlen kattintással elérhetnek olvasóink ezen a linken. Szó esett már online karácsonyi játékokról a gyerekek lefoglalásához, látványos effektekről a karácsonyi videók tuningolásához, vagy éppen a karácsonyi ajándéknak szánt monitor esetleges pixelhibáinak felderítéséről is. Lehet csemegézni, s közben készülni a közelgő ünnepre. Kellemes – és hasznos – kikapcsolódást mindenkinek!

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató