Látványos karácsonyi üdvözlőkártyák készítése Wordben

Még tavaly karácsonykor mutattunk egy seregnyi olyan online szolgáltatást, amelyekkel egyszerűen és gyorsan lehet saját karácsonyi képeslapokat készíteni. Sőt, néhány nappal ezelőtt szerepelt nálunk egy jópofa oldal, amelyen mozgó online képeslapot kreálhat bárki, aki ezzel lepné meg ismerőseit az ünnep alkalmából. De természetesen jól tudjuk: sokan ragaszkodnának inkább a bevált szoftverekhez, például a széles körben használt Microsoft Wordhöz, esetleg egy másik, alternatív szövegszerkesztőhöz (mutattunk ingyenes alternatívákat ebben a cikkben). Nos, nekik is tudunk tippet adni, hiszen a karácsonyi üdvözlőkártyák készítése Wordben egyáltalán nem olyan bonyolult feladat, ha van egy-két jó sablonunk erre a célra.

 

Hloom: karácsonyi üdvözlőkártyák készítése Wordben, sablonokkal

Kezdjük egy viszonylag ismert oldallal, amellyel talán már találkoztak azok, akik önéletrajz sablont kerestek Wordhöz. A Hloom ilyenekből seregnyit felvonultat, elég csak a Resume / CV menüpontra kattintani az oldalon. Ámde ugyancsak sok karácsonyi sablont is találunk ezen az oldalon, melyeket letöltve, majd a Wordben, vagy egy Word kompatibilis szövegszerkesztőben megnyitva átalakíthatunk: saját szöveggel, esetleg extra képekkel egészíthetjük ki, hogy aztán PDF-be mentve, vagy kinyomtatva juttassuk el szeretteinknek, ismerőseinknek a saját készítésű karácsonyi üdvözletet.

A Hloomon találunk karácsonyi kártyákat éppúgy, mint karácsonyi képeslapokat. A letöltés nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik: ha megnyitottuk a számunkra szimpatikus sablon oldalát, a sok óriási gomb helyett keressük meg a sokkal kisebb, Download: Free részt, ahol a Free szó maga a letöltési link.

Hiába no, marketing szempontból mégiscsak jobb, ha a kismillió önéletrajz sablonra kattan rá a nép, de ne hagyjuk, hogy eltérítsenek minket, a karácsonyi sablonok is ott lapulnak az oldalon. Bár beleszaladtunk régi, nem működő linkekbe is sajnos, szóval ha ilyet találunk, ne adjuk fel, biztosan lelünk helyette másikat, amelyik ugyanolyan szép lesz.

 

További ingyenes sablonok

Ha mégsem találnánk meg a megfelelő sablont a Hloom oldalon, kiváló alternatíva lehet a Word & Excel Templates nevű honlap is. Itt is többféle téma közül válogathatunk, s ezek egyike a karácsony. A karácsonyi üdvözletek erre a linkre kattintva érhetők el.

Egy kattintás a nézőkép melletti kis Download linkre, s máris töltődik a becsomagolt (ZIP) dokumentum. Csak kicsomagoljuk a rendszer saját alkalmazásával, vagy egy erre hivatott célszoftverrel (Windowson a 7zip, macOS alatt pedig a BetterZIP), s máris használhatjuk kedvenc – doc/docx kompatibilis – szövegszerkesztőnkben. Sajnos a “Merry Christmas” feliratok nem minden esetben írhatók át, így azokat vagy így hagyjuk, vagy ha külön objektumként szerepelnek a dokumentumban, akkor töröljük őket, majd akár egy szövegdobozt elhelyezve ugyanott és egy szebb betűtípust kiválasztva, simán “honosíthatjuk” az üdvözletet. Bár valószínűleg a Merry Christmas üzenetet a világ legtöbb táján ma már gond nélkül “feldolgozza” mindenki. Még így is gyorsabban tudunk haladni a sablonokkal, mintha nulláról kezdenénk az alkotói folyamatot.

 

Microsoft Office sablonok oldal

Néhány remek karácsonyi sablont találunk a Microsoft saját oldalán is. A karácsonyi gyűjteményben itt nem csak ödvözletek kaptak helyet, hanem ünnepi költségvetés táblázat, meghívó, levélpapír is.

 

Összegzésül

A fenti sablonok természetesen elsősorban a Wordhöz készültek, DOC formátumban. Szerencsére ez egy széles körben elterjedt formátum, így a legtöbb népszerű szövegszerkesztő megnyitja. Legfeljebb kicsit többet kell dolgoznunk a sablonnal, ha a konvertálási gondok miatt ez-az elcsúszik rajtuk. Mi a letöltött mintáknál nem tapasztaltunk sok problémát, általában akár az Apple Pages-ben, vagy az ingyenes LibreOffice-ban is megnyithatók, használhatók.

Ne maradjon le erről sem!