A legjobb karácsonyi visszaszámlálók iPhone-ra és Androidra

Nyakunkon a karácsony! Van, aki már januárban ezzel riogatja a körülötte élőket, de olyankor még csak mosolyog az ember, jó poén. Na de így november végén már fele se tréfa, tényleg mindjárt állíthatjuk a karácsonyfát, ideje elkezdeni az ajándék-vadászatot és beszerezni az ünnepi ebédek, vacsorák hozzávalóit.

Ha valaki folyamatosan szeretné frusztrálni magát azzal, hogy látja, mennyi ideje van még az ünnepig, annak feltétlenül választania kell az alábbi kis appok közül egyet, Androidra vagy iOS-re egyaránt. Következzenek hát a – szerintünk – legjobb ingyenes karácsonyi visszaszámlálók (aki asztali rendszerekre keres hasonlót, annak egy másik cikkünket javasoljuk).

Christmas Gift List & Countdown (iOS)

Azért kezdjük ezzel az alkalmazással, mert ez nem egyszerűen csak a visszaszámlálást intézi, kellemes, karácsonyi hangulatot árasztó felületen, hanem extraként még ajándéklistát is készíthetünk benne. Személyenként írhatjuk össze, kinek, mit szándékozunk adni ajándékba. Ha pedig már beszereztük, pipálhatjuk.

Emellett pedig nagyon ízléses grafikával összerakott felületen bambulhatjuk, ahogy egyre kevesebb nap van hátra karácsonyig…

Letöltés >>>

Days Until Xmas (iOS és Android)

A Days Until Xmas kifejezetten a karácsonyig történő visszaszámlálásra született. Ennek megfelelően jópofa, virtuális havazás kíséretében mutatja, mennyi időnk van még addig.

Sőt, van iOS widget is, így oda biggyeszthetjük widget gyűjteményünk tetejére. S mivel ott is folytatja a digitális havazást, nagyon feldobja a látványt.

Letöltés (iOS) >>>

Letöltés (Andorid) >>>

Big Day Lite (iOS)

A Big Day Lite változata a Big Day csökkentett tudású verziója. Így aztán csak egy időpontot tud figyelni. Na de nekünk az most éppen elég, hiszen úgyis a karácsony a legfontosabb.

Nagyon ízléses Widgetet is kapunk vele, ráadásul a háttérképet lecserélhetjük bármilyen karácsonyi fotóra, akár egy tavalyi családira is.

A Lite változat ingyenes, de ha nem csak a karácsonyt akarjuk nyomon követni, akkor mindössze 1 euróért beruházhatunk a teljes verzióba is.

Letöltés >>>

Karácsonyi visszaszámláló (Android)

Természetesen Androidon sem maradunk visszaszámláló program nélkül. Ráadásul rögtön elsőként egy nagyon hangulatosat tudunk mutatni. A Karácsonyi visszaszámláló (vagy ha nem fordítja le a rendszer, akkor Christmas Countdown) tulajdonképpen egy élő háttérkép, amely rendkívül látványos és hangulatos. Az ingyenes Lite változatban ugyan kevésbé testreszabható, de szerintünk az alap felépítés is nagyon jól néz ki. A reklámok elvileg csak a Beállítások panelon jelennek meg, amúgy nem zavarja meg semmi a nyugalmunkat és ott sem zavarók, ahogy a Premium változatra hivatkozó linkek sem.

Mint minden Live Wallpaper, ez is erősebben megdolgozza az akkut, de hát az ünnepi készülődés már csak így megvisel mindent és mindenkit.

Letöltés >>>

Day Left Widget (Android)

A Day Left egy kis Widget, amelyet a főképernyőn elhelyezve bármilyen dátumig visszaszámlálhatunk: beleértve a karácsonyt is.

Miután elhelyeztük a widgetet a kívánt helyre, állítsuk be a kívánt dátumot, mentsük, s ettől kezdve egy kis naptárlap jelzi majd nekünk, hány nap van még hátra a nagy napig.

Mivel több darabot is használhatunk, az újévig is visszaszámlálhatunk mellette. Mert hát akárhonnan nézzük, ennek az évnek is mindjárt vége lesz.

Letöltés >>>

Ne maradjon le erről sem!