Legjobb karácsonyi visszaszámláló appok: widgettel és 3D karácsonyfával

Tudjuk, még csak november van, de hát mikor máskor lehetne aktuálisabb a visszaszámlálás karácsonyig, mint most, november végén? Ha valaki már izgatottan várja az ünnepet és folyamatosan tudni szeretné, hány nap van karácsonyig, annak jól jöhetnek az alábbi karácsonyi visszaszámláló appok iPhone-ra.

Legjobb karácsonyi visszaszámláló appok iPhone-ra: widgettel és 3D karácsonyfával

Mindkét appból van ingyenes és fizetős változat, mondanunk sem kell, hogy az utóbbi lesz mindkét esetben a jobb választás, annyi vígasszal viszont szolgáltatunk, hogy alig egy ezrest kell fizetnünk azért, amelyik jobban bejön a kettő közül.

Christmas Countdown 3D Tree: interaktív 3D karácsonyfa, zenével, effektekkel

Kezdjük a kifejezetten karácsonyi Christmas Countdown 3D Tree appal, amely tulajdonképpen egy interaktív 3D karácsonyfa. Amennyire egy karácsonyfánál ez lehetséges, nincs túlcsicsázva a dolog, de azért kellően ünnepi hangulatot áraszt. E hangulatot pedig fokozza a választható ünnepi zenék sora. Ha megérintjük a fát, válogathatunk is a dalok között, emellett pedig extra animációkat láthatunk a visszaszámláló vagy a csúcsdísz megérintésekor. Emellett a telefon mozgatására is reagál a fa.

A programból van ingyenes változat is, amely egy reklámcsíkkal és némi funkcióbeli korlátozással használható, de ha valakinek nagyon tetszik ez a program, érdemesebb kifizetnie a teljes változat 699 forintos árát, mert reklám nélkül azért szebb az összkép, ráadásul az ingyenes változat december 25-ig számol vissza és azt is egy napos csúszással a hazai időzónához képest, így a fizetősben legalább megvan a csalás lehetősége és átállíthatjuk a dátumot úgy, hogy a visszaszámlálás is pontos legyen.

Countdown: karácsonyi visszaszámláló widget iOS-re

Coundown nem kifejezetten karácsonyi app. Ez egy általános visszaszámláló program, amelybe tetszőleges dátumokat vehetünk fel. Ám mivel mindegyik mellé odabiggyeszthetünk egy emojit is, így elég jól ráhangolhatjuk a karácsonyi visszaszámlálásra. De ugyanígy akár újévig is számolhat, vagy később a fontos családi dátumok nyilvántartását is rábízhatjuk (születésnapok, évfordulók stb.).

Bár ez is használható ingyen, van egy fontos funkciója, ami csak alkalmazáson belüli vásárlással érhető el: a widget. Márpedig iOS 14-en immár a widgetek komoly szerepet töltenek be, anno mutattunk olyan appot is, amellyel sajátokat lehet létrehozni. Mindenesetre a Countdown widgetje remek lehetőség, hogy tényleg ne feledkezzünk el az évfordulókról, illetve arra is, hogy folyamatosan előttünk legyen, hány nap van még karácsonyig. A widgetért egyébként egyszeri 1090 forintot kérnek el a fejlesztők, ami azért nem egy óriási összeg, pláne úgy, hogy ennek az appnak karácsony után is hasznát vesszük.

Ne maradjon le erről sem!