Világóra funkció a Google keresőben: mennyi az idő a világ különböző pontjain?

Bár néha jó lenne nem tudomást venni róla, az idő múlása azért erősen befolyásolja a mindennapokat. Ha pedig esetleg nemzetközi cégnél dolgozunk, vagy sok külföldi ügyféllel, üzleti partnerrel tartjuk a kapcsolatot, akkor végképp fontos tudni, hogy a bolygó adott pontján éppen mennyi az idő. Erre szerencsére ma már segítségünkre vannak az operációs rendszerek saját világóra alkalmazásai, ám ha épp nincs ilyen a közelünkben, s telepíteni sem akarunk ilyet, akkor jól jöhetnek az online megoldások. Olykor az ember nem is gondolná, hogy a hétköznapokban használt webes eszközök mi mindenre jók még azon felül, amit már megszoktunk tőlük. Sokan nem tudják, de például világóra funkció a Google keresőben is van. Ezzel rém egyszerűen megtudhatjuk, mennyi az idő a világ különböző pontjain.

Világóra funkció a Google keresőben: mennyi az idő a világ különböző pontjain?

Korábban mutattunk már dedikált online megoldásokat azoknak, akik szerették volna megtudni, hogy mennyi az idő a világ különböző pontjain. Ott van például a Time.is nevű webes világóra, vagy a Time Difference oldal, amely megmutatja az eltérést az időzónák között.

De minek is vadásznánk önálló megoldásokra, amikor itt van nekünk a Google.com kereső, amely szintén másodpercek alatt megmondja, menyi az idő egy adott városban. A megoldás ráadásul rém egyszerű. Ha például szeretnénk megtudni, mennyi az idő éppen Redmondban, csak írjuk be a Google keresőbe az alábbi keresőkifejezések egyikét:

Redmond time

Redmond idő

Mindegy, melyik változatot választjuk, a lényeg ugyanaz: az első találatként azonnal megkapjuk az aktuális időt a kérdéses városban. Emellett láthatjuk azt is, pontosan hol helyezkedik el a város, melyik időzónába tartozik, s milyen naptári nap van éppen (hiszen ez utóbbi is eltérhet a miénktől). Szóval minden megtudhatunk, amire szükségünk lehet ezzel kapcsolatban.

A Google kereső kihasználása a végletekig

A Google keresője persze még ennél is sokkal többre képes. Aki szeretné minden szempontból kihasználni, annak javasoljuk korábbi cikkeinket az online kereséssel kapcsolatban:

Utóbbi kettő ugyan nem magát a hatékony keresést segíti elő, viszont gondoskodhatunk a segítségükkel arról, hogy a Google ne tároljon el – évekre visszamenően – túlzottan sok információt arról, milyen témák után kutakodunk az interneten.

Ne maradjon le erről sem!