Ingyenes online világóra, hogy tudjuk, hol mennyi az idő

Sokszor halljuk, hogy kicsi a világ, s ez egyre inkább igaznak bizonyul. Ma már nem ritka, ha valaki kétlaki életet él itthon és egy távoli országban, vagy legalábbis rokonai, barátai vannak szerte a bolygó minden zugában. Ilyenkor jön elő az aprócska probléma, miszerint a világ más pontjai, más időzónába esnek, így aztán közel sem mindegy, hogy az Amerikában éldegélő barátokat a mi időzónánk szerinti 18:00-kor szeretnénk-e rávenni egy kis Skype-os videó-csevegésre. Szerencsére a telefonok ma már eleve rendelkeznek világóra appal, és támogatják is több időzóna használatát – például a naptárakban -, de még így is előfordulhat, hogy hirtelen tudni szeretnénk, hol, mennyi az idő, de épp nincs kéznél ilyen app. De semmi gond! Íme két ingyenes online világóra, hogy mindig tudjuk, hol, mennyi a pontos idő éppen.

Ingyenes online világóra, akár a pontos idő beállításához is

Kezdjük hát egy nagyon egyszerű, online szolgáltatással, amely nem más, mint a Time.is. Megnyithatjuk számítógépünk vagy okostelefonunk böngészőjében, s máris látjuk, mennyi nálunk a – valóban – pontos idő. Ez ugyebár jól jöhet, ha hagyományos karóránk van, amelyet be kellene állítani néha.

Az aktuális idő mellett alapból látjuk néhány város idejét is (New York, London, Moszkva, Tokió stb.), illetve a napkelte-naplemente időpontját, és adott esetben az aktuális napra eső nemzetközi ünnepnapok elnevezését is.

Természetesen van keresési lehetőség is, amelyben a világ szinte bármely városára rákereshetünk, hogy lássuk, ott éppen mennyi az idő. Sőt, kereshetünk időzónákra is (például EST, Keleti parti idő), ami jól jöhet, ha például valamilyen külföldi akció vagy megjelenés időpontját így adják meg, és halvány lila gőzünk sincs, hogy ez pontosan mit jelent.

Google Naptár integrált világóra

Évekkel ezelőtt megírtuk, miként lehet beépítése a Google Naptár szolgáltatásába egy világóra funkciót. Nos, azóta a Google jócskán fejlesztette online naptárát, így immár sokkal egyszerűbben is megoldható a dolog: nyissuk meg a Beállítások lapot a Google Naptárban, majd kattintsunk a bal oldali listában az Általános / Világóra lehetőségre. 

Itt az Időzóna felvétele linkre kattintva szépen felvehetjük a különféle időzónákat a listánkra, hogy aztán megjelenjenek a Google Naptár felületén, a havi bontás alatti részen.

Ne maradjon le erről sem!