Gyenge felbontású fotók nagyítása AI segítséggel, online

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás számtalan szoftverben megtalálható ma már. A legkülönbözőbb feladatokra lehet használni, ám a legtöbb ilyen megoldást mostanában a képszerkesztőkben látjuk viszont. Kiváló példa erre az Adobe Photoshop, de akár a Luminar AI is. Utóbbi egy zseniális fotóretusáló program, amelynek szinte minden funkciójában megtalálható az AI és a ML, hogy gyorsítsa és egyszerűsítse a munkát, vagy épp lenyűgöző effektekkel tuningolja fotóinkat. De mutattunk már korábban online eszközöket is, például amelyikkel eltüntethető a fotók fő témái mögül a feleslegesnek ítélt háttér, vagy amelyik a beavatkozásunk nélkül igyekszik feljavítani a gyengébb minőségűre sikerült fotókat. Mai tesztalanyunk is ez utóbbi kategóriát erősíti, de nem végez összetett fotó-tuningolást, hanem mindössze egyetlen feladata van: a gyenge felbontású fotók nagyítása AI segítséggel.

Icons8 Smart Upscaler: gyenge felbontású fotók nagyítása AI segítséggel, online

Épp a minap mutattuk meg, miként lehet az Icons8 oldal hatalmas ikongyűjteményéből kiemelni egy-egy képecskét mindössze egyetlen kattintással, s beemelni azt prezentációnkba, dokumentumainkba. A ma bemutatásra kerülő Smart Upscaler szintén az Icons8 oldalon található, annak AI menüpontjában. Ennek ellenére az ikonokhoz semmi köze.

Elsődleges feladata, hogy a rossz minőségű képek nagyítását oldja meg, vagyis például ha van egy 400×400 pixeles bélyegképünk, akkor abból akár 3000×3000 pixeles óriást is képes varázsolni, de közben megoldja azt is, hogy ne egy gigantikus, homályos pixelhalmazt, hanem éles képet kapjunk.

Tévedések elkerülése végett, ez az eszköz sem csodaszer. A rossz minőségű, 400×400 pixeles képünkből ugyan valóban egy sokkal élesebb, nagyobb felbontású kép lesz, de sosem lesz olyan, mintha beszereztük volna az eredeti 3000×3000 pixeles változatot. Az viszont biztos, hogy sokkal élvezhetőbb és élesebb végeredményt kapunk, mint amit a gyenge minőségű változat nyújtott.

Ez a megoldás kiválóan alkalmazható, ha az internetről letöltött, kisméretű képekből szeretnénk élvezhető minőségű változatot kreálni. Ráadásul a mi dolgunk mindössze annyi, hogy feltöltjük a – maximum 5 MB-os – képfájlt az oldalon, majd meghatározzuk, hogy mekkora méretben lenne rá szükségünk. A maximális felbontás a 3000×3000 pixel. Ha megfelel a nézőképen kapott eredmény (be is lehet nagyítani a részletekbe, hogy ellenőrizzük, hogy sikerült a javítás), akkor egyetlen kattintással letölthetjük a megújult változatot.

Sajnos a Smart Upscaler csak 3 kép erejéig ingyenes, vagyis díjmentesen mindössze három képet nagyíthatunk vele. Ha ennél többre vágyunk, akkor az Upgrade gombra kattintva fizethetünk képenként, vagy előfizethetünk a szolgáltatásra kétféle csomagban. Ha viszont hirtelen van szükségünk egy kép nagyítására és nincs kéznél az ilyen funkcióval szintén rendelkező Adobe Photoshop vagy egy másik hasonló képszerkesztő, akkor ez az oldal hatalmas segítség lehet a feladat gyors és egyszerű megoldására.

Ne maradjon le erről sem!