Fotók méretének növelése minőségromlás nélkül, ingyen

Bár az esetek többségében inkább az a jellemző, hogy egy hatalmas kép méreteinek csökkentésén fáradozunk, olykor azért előfordul, hogy egy kisebb méretű fotóból vagy képből lenne szükségünk nagyobb változatra (például nyomtatáshoz).

Képet nagyítani szinte minden normális képszerkesztő szoftver tud, ám az esetek többségében ilyenkor a képminőség annyira romlik, hogy tulajdonképpen élvezhetetlenné válik a látvány. Márpedig nem mindenkinek áll rendelkezésére például a legújabb Photoshop, amelynek már van megfelelő funkciója erre a feladatra.

 

A megoldás

A Sharper Scaling elnevezésű windowsos alkalmazás a fenti problémát igyekszik áthidalni és minőségromlás nélkül méretezi át a kis felbontású fotókat.

Használata rendkívül egyszerű: letöltjük, telepítjük, elindítjuk, majd megnyitjuk vele az átméretezendő a fotót. Ezután megadhatjuk a célméretet, majd a következő lapon előnézetet kapunk a nagyítás eredményéről egy-egy képrészlet alapján. Itt kedvünkre kiválaszthatjuk az átalakításhoz használt eljárásokat, majd ha megfelelőnek tűnik a végeredmény, máris menthetjük a nagyított képfájlt a kívánt helyre.

A Sharper Scaling nem csodaszer, de ettől függetlenül nagyon hatékony megoldás lehet a mindennapokban, ha néha-néha nagyítanunk kellene fotókat, grafikákat, anélkül, hogy romlana azok minősége. Az eredmény a tesztek során meggyőző volt, még 400%-os nagyításnál is. Szóval egy próbát mindenképpen megér a dolog.

Korábban amúgy mutattunk egy másik érdekes, ingyenes szoftvert, amelynek segítségével úgy méretezhetünk át képeket, akár a képarányok megtartása nélkül is, hogy a fontos részletek ennek ellenére nem torzulnak. Érdemes azt is megnézni.

Aki pedig programok telepítése nélkül, online szeretné megoldani a képnagyítást, annak érdemes elolvasnia ezt a cikket, amelyben több – ingyenes – webes megoldást is mutatunk.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató