Képek nagyítása minőségromlás nélkül online és ingyen

A kisméretű képek, fotók nagyobb méretre alakítása ugyan a legtöbb képszerkesztő programban megoldható, ám a művelet legtöbbször az adott kép látványos minőségromlásával szokott járni. A felbontás ugyan valóban nagyobb lesz, de a kép maga “szétesik”, élvezhetetlenné válik. Vannak persze olyan nagyítási eljárások, amelyek igyekeznek megőrizni a kép minőségét a folyamat során. Ilyenekkel büszkélkedhet például a Photoshop CC is, amelynél több algoritmus közül is választhatunk amikor egy képet átméreteznénk. Azonban nem mindenki tart otthon Photoshopot a gépén. Szerencsére a lépek nagyítása minőségromlás nélkül megoldható akár online is, mindenféle plusz szoftver telepítése nélkül.

Képek nagyítása minőségromlás nélkül online

Ha valaki igazán jó minőségre vágyik, annak első körben a Let’s Enhance.io oldalt tudjuk ajánlani. Itt egy ingyenes regisztrációval 5 képek alakíthatunk át.

Sajnos ha ennél többet szeretnénk, azért már fizetnünk kell, de a csomagárak nem tűnnek elérhetetlennek. Mindenesetre öt képet teljesen ingyen is átdolgozhatunk, ha feltöltjük azokat az oldalon létrehozott fiókunkba.

A méretezéshez két eljárásból választhatunk, az egyiket fotókhoz, a másikat pedig rajzokhoz poszterekhez ajánlják. Mindkettő négyszeres nagyítást jelent, elvileg a minőség számottevő romlása nékül. Az Advanced Settings részben további opciókat is kiválaszthatunk a leendő kép mentési formátumára vonatkozóan.

Teljesen ingyenes fotó átméretezés

Ha valakinek öt átalakítandó képnél többre lenne szüksége, annak tudunk ajánlani egy teljesen ingyenes megoldást is. Ez nem más, mint az ImageEnlarger.com, amely első ránézésre ugyan kevésbé tűnik profin összerakott szolgáltatásnak, de valójában elég hatékony. Minőségét tekintve ugyan nem olyan profi a végeredmény, mint a Let’ Enhance.io esetében, de itt is több algoritmus áll a rendelkezésünkre, így a végén kiválaszthatjuk, melyikkel sikerült a legjobban a fotó nagyítása.

Ennél sokkal jobb eredményre juthatunk az AI Picture Enlarger oldalon, amely egyedi algoritmus alapján dolgozik. Használatához még csak regisztrációra sincs szükség, a feltöltött képeket elvileg 15 napon belül törlik a szerverről, maga az átalakítás pedig azonnal megy (ennek köszönhetően általában 20-30 mp körüli várakozással kell számolni átlegban képenként), a végeredményt nyomban letölthetjük.

A minőség közel azonos a Let’ Enhance.io oldaléval, szóval nem nagyon fogunk benne csalódni. Kifejezetten szépen dolgozik az átméretezést végző AI. Csodát azért ne várjunk egyiktől sem. A négyszeres nagyítás még általában kivitelezhető, de ennél nagyobb beállításokkal már nem mindig lesz teljes a siker. Mindenesetre az átlagos képnagyítási eljárásokhoz képest lényegesen jobb minőséget kapunk velük ilyenkor is.

Aki pedig mindezt inkább offline szeretné megoldani egy ingyenes szoftverrel, annak javasoljuk korábbi cikkünk elolvasását, amelyben erre is mutattunk megoldást.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató