Ronda, de hatékony képátalakító program Windowsra, ingyen

Fotók csoportos szerkesztéséhez temérdek remek alkalmazással szolgáltunk már (az egyik kedvencünk Windowsra az ingyenes XnConvert, macOS-re pedig a – fizetős – PhotoBulk). Ma viszont tovább bővítjük e gyűjteményt. Górcső alá kerül egy meglehetősen ronda, de cserébe rendkívül hatékony képátalakító program Windowsra, amellyel akár csoportosan is megoldható a képek méretezése, konvertálása, vízjelezése, effektezése. Használata nagyon egyszerű, így ha elnézzük neki a borzalmas felületet, gyorsan megkedvelhetjük.

ImagesMixer: ronda, de hatékony képátalakító program Windowsra

Az ImagesMixer kifejezetten jó választás lehet azoknak, akik szeretnének több képet egy lépésben átméretezni, vízjellel ellátni, átnevezni (és egyben sorszámozni). Ezeken a napi szinten is sokaknak előkerülő feladatokon túl a program még képes különféle keretekkel vagy épp árnyékkal ellátni az összes képet, illetve különféle szűrőket is alkalmazhatunk, bár ezek nem annyira a profi képszerkesztőkben megszokott szűrő kategóriának felelnek meg. Mindenesetre a többi opció igencsak praktikus a mindennapi képfeldolgozások során.

Vannak persze hiányosságai is a programnak, így például ha már konvertál is, bekerülhetett volna a lehetőségek közé a webp formátum. Ugyancsak jó lenne, ha az átméretezést több szempont szerint lehetne kiválasztani. Az pedig végképp jól jönne, ha több kép esetén is látnánk valamiféle előnézeti képet a kiválasztott módosítások (például a keretek) hatásáról.

E hiányosságokat leszámítva viszont könnyű megkedvelni a programot. Ha valakinek mégsem válna a szíve csücskévé, tudunk ajánlani helyett más megoldást is Windowsra ingyen vagy pénzért egyaránt. Sőt, akadnak remek online eszközök is, amelyek telepítés nélkül használhatók a böngészőben.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató