Vízjel készítése fotókra csoportosan, extra opciókkal

Manapság úton-útfélen fotózhat az ember, hiszen egyre profibb kamerával ellátott okostelefonok lapulnak a zsebekben. Aztán feltölthetjük fotóinkat a blogunkra, a közösségi oldalakra, sőt, akár el is adhatjuk azokat online, ha úgy gondoljuk, megfelelnek erre a célra. De mi van akkor, ha több tucat fotót tennénk közzé és szeretnénk azokat vízjellel, esetleg extra jelzésekkel ellátni. Mindegyiket egyesével kell feliratozni, vagy elhelyezni rajta a logónkat? Aztán még külön-külön átméretezni és átnevezni az összeset, ha arra is szükség van? Nos, a vízjel készítése fotókra csoportosan sem ördöngösség, ha a megfelelő szoftver választjuk e feladatra. Ma mutatunk egy ilyet Windowsra.

Vízjel készítése fotókra csoportosan

A WonderFox által fejlesztett alkalmazások közül korábban mutattunk már egy videokonvertálót. Akkor arra jutottunk, hogy korrektül összerakott szoftverről van szó. Elöljáróban: ez ma is így lesz, bár a mai szoftver teljesen más területen teljesít szolgálatot. A Photo Watermark fő funkciója – nevének megfelelően – a fotók vízjelezése, akár csoportosan is.

Természetesen elég egyszer összeállítanunk szöveges-képes vízjelünket, azt a program automatikusan elhelyezi az összes megadott fotón. E téren ez az egyik legegyszerűbben használható alkalmazás: a Text fület választva egyszerű fogd és vidd módszerrel tudjuk elhelyezni a szöveges vízjelet, majd közvetlenül a vásznon méretezni, forgatni azt.

Módosíthatjuk a színét, a betűtípust, illetve kapunk jópár effektet, amelyeket egy kattintással aktiválhatunk (árnyék, ragyogás stb.). Érdekesség, hogy a sima szövegek mellett akár metaadatokat is megjeleníthetünk a képek kívánt részén, egyetlen kattintással.

Az Image fülre kattintva akár különféle ábrákat is elhelyezhetünk a képeken, beleértve azokat, amelyeket a programhoz kapunk, s persze a saját logóinkat (PNG, JPG stb. formátumban), ábráinkat. Ezek elhelyezése, pozicionálása, méretezése szintén nagyon egyszerű. Akár többet is elhelyezhetünk a képeken.

Az Effects fülre kattintva néhány látványos képszűrőt alkalmazhatunk képeinket. Nagyjából eddig tart a hagyományos vízjelezésre jellemző rész, azonban ez a program kicsit túlmutat ezen.

Extra funkciók

Kezdjük ott, hogy a Frame fülre kattintva kapunk egy halom képkeret-effektet, amelyeket egy kattintással aktiválhatunk. Ezeken felül különféle texturákat, fényeffekeket, díszítéseket is bevethetünk. A választék elég színes, mindenki megtalálja benne az ízlésének megfelelőt.

Tovább lépve a Resize fülre százalékosan vagy képpontban megadott mérettel határozhatjuk meg, hogy a képeket milyen mértékben méretezze át a program. Vagyis ehhez sem kell külön alkalmazáshoz nyúlnunk, integráltan megoldja a képfájlok átméretezését. Ugyanígy a fájlok átnevezéséhez sem kell alternatív megoldást keresnünk: a Rename fülnél automatikus számozással, karakterjellemzők módosításával, névmódosítással alakíthatjuk a módosított képek fájlnevét az elképzeléseinknek megfelelően.

Ha mindennel végeztünk, jöhet a Run gombra kattintás. Ekkor még nem indul el automatikusan az átalakítás, hanem:

  • kiválaszthatjuk a célmappát
  • megadhatjuk a készülő képek DPI értékét
  • kiválaszthatjuk a célformátumot (JPG, GIF, PNG, TIFF, PCX, TGA, BMP, ICO)
  • a kiválasztott képformátumnál megadhatunk néhány jellemzőt (tömörítés mértéke, színmélység stb.)
  • a program integrált FTP kliensével (na jó, azért ne gondoljunk profi FTP alkalmazásra) akár a feltöltést is megoldhatjuk az átalakítás után

Szóval a képkonvertálást is megoldja nekünk a program, nem csak a vízjelezést. Használata egyébként tényleg nagyon egyszerű, a felület – bár nem túl szép – átlátható, gyorsan megszokható. Semmi nincs túlbonyolítva, sőt, igyekeztek a végletekig leegyszerűsíteni mindent, hogy a kezdők se bajlódjanak sokat.

A tesztek során a Photo Watermark gyorsnak és megbízhatónak tűnt. Tulajdonképpen egyetlen negatívuma van csak: nem ingyenes. Van viszont belőle ingyenes próbaverzió, így bárki kipróbálhatja, hogy megfelel-e az elvárásainak. Ha igen, akkor a teljes verzióért 40 USD-t kell kiadni. Ha gyakran van szükségünk vízjelezésre, akkor ezt az összeget érdemes lehet beleinvesztálni ebben a szoftverbe.

100%
Kiváló

WonderFox Photo Watermark

Fotók csoportos vízjelezésére és effektezésére használható alkalmazás.

  • Használhatóság
  • Funkciók
  • Felület

Rendszer: Windows

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató