Kép átméretezése gyorsan, bármely rendszeren, telepítés nélkül

A képek és fotók átméretezéséhez mutattunk már seregnyi praktikus programot és online megoldást. Gyakorlatilag minden rendszerre szolgáltunk már megoldással. Ma viszont egy abszolút cross-platform appot mutatunk. Ezzel egy fotó vagy kép átméretezése gyorsan és egyszerűen oldható meg, ráadásul telepítenünk sem kell semmit, elegendő a böngészőben megnyitni az – amúgy offline dolgozó – webes alkalmazást.

Kép átméretezése gyorsan, bármely rendszeren, telepítés nélkül

Resizing App kicsit hasonlít a nemrég bemutatott, Hat.sh nevű fájltitkosító megoldásra, amely szintén online alkalmazás és a böngészőben nyitható meg (Windowson, macOS-en és Linuxon egyaránt), de alapvetően nem tölti fel a titkosítandó fájlokat semmilyen szerverre, mindent offline intéz, a számítógépünkön. A Resizing App ugyanígy jár el, csak a feladata más: az általunk megadott képfájlokat tudjuk vele átméretezni, optimalizálni, majd az átalakított képet elmenteni a JPG, PNG, vagy WEBP formátumok valamelyikében.

A program kétféle megközelítésben tudja segíteni a képfájlok méretezését. Először is a hagyományos módon, vagyis a képméret csökkentésével, az általunk megadott mértékben. Ha kell, itt megtartja a képarányt is, mi pedig kiválaszthatjuk, hogy a leendő szélességet vagy a magasságot adjuk-e meg az átméretezéshez. Ha kell, természetesen módosíthatjuk mindkettőt kedvünk szerint, ami persze torzításhoz vezethet.

Másik megoldásként választhatjuk az Optimize funkciót. Ekkor a program maga a kívánt mértékben igyekszik tömöríteni a képfájl méretén. Így a képméret nem változik, csak a tömörítés erőssége. A Resizing App igyekszik úgy dolgozni, hogy lehetőleg ne legyen látható minőségromlás, de azért ha a maximális tömörítést választjuk, nem biztos, hogy ezt teljesen megússzuk. Érdemes kísérletezni a beállításokkal, hogy megtaláljuk a valóban optimálist, ahol a kép fájlmérete is megfelel (például e-mailben való elküldéshez, vagy online platformokra történő feltöltéshez) és a képminőség is élvezhető marad.

Mindent egybevetve a Resizing App egy kifejezetten jól sikerült, rendkívül egyszerűen használható képméretező. Nincsenek izgalmas extra funkciói, de amit vállal, azt hibátlanul megcsinálja. Ráadásul teljesen ingyenes, így nincs vesztenivalónk, egy próbát biztosan megér. Bármikor jól jöhet, ha nincs kéznél egy telepített és könnyen használható képméretező program.

Ne maradjon le erről sem!