Kényelmesebb és gyorsabb navigáció az iOS 14 appokban

Seregnyi jópofa és praktikus újdonságot kaptak idén az iPhone-t használók az iOS 14 rendszerrel: megérkeztek a widgetek és akár az appok ikonjait is lecserélhetjük a Főképernyőn, remek új funkciókat kapott a Kamera app, s lecserélhető az alapértelmezett böngésző és alapértelmezett levelezőprogram is. De ez még mindig nem minden. Ma mutatunk egy meglehetősen rejtett extrát, amely azonban megkönnyítheti a hétköznapi használatot: íme a kényelmesebb és gyorsabb navigáció az iOS 14 appokban, egy kifejezetten praktikus és egyszerű módszerrel.

Kényelmesebb és gyorsabb navigáció az iOS 14 appokban

Biztosan mindenki került már olyan helyzetbe, amikor egy appon belül több oldalnyi mélységben elmerült már a funkciók és beállítások között, s ezután a bal felső sarokban található vissza gombbal az összes addigi lépésen újra végig kellett mennie, csak éppen visszafelé. Bár ennek a megoldásnak vannak előnyei, sok esetben inkább csak lassú és bosszantó.

Az iOS 14 esetében viszont ezt a visszalépkedési procedúrát jelentősen egyszerűsíthetjük, ha nem csak simán megérintjük a vissza gombot, hanem pár pillanatig elidőzik rajta az ujjunk. Ekkor ugyanis megjelenik egy helyi menü, amelyben egy mozdulattal kiválaszthatjuk, hogy a korábban érintett lapok / felületek közül melyikre akarunk visszaugrani az appban.

Ez a megoldás működik a legtöbb alkalmazásban, sőt, a Beállítások appban is, így az utóbbinál végre nem kell egyesével visszamászni a főoldalra, amikor egy jobban elrejtett funkció miatt kerültünk a beállítási lehetőségek egy mélyen eldugott zugába. E funkció tipikusan jó szolgálatot tesz egy fájlkezelőben (Fájlok, Readdle Documents stb.) vagy egy felhő szolgáltatás appjában (pCloud, OneDrive stb.), ahol az alkönyvtárak között gyorsabb navigációt használhatunk így.

Ne maradjon le erről sem!