Alapértelmezett e-mail app beállítása iOS 14 alatt

Nemrég megmutattuk, miként lehet az új iOS 14 rendszer alatt pár mozdulattal leváltani az alapértelmezett böngészőt. Így a rendszer saját Safari böngészője helyett már most is használhatjuk a Firefox, Chrome, Edge böngészők valamelyikét alapértelmezettként. Mint már akkor is elmondtuk, az iOS 14-ben arra is van lehetőség, hogy a felhasználók a rendszer saját Mail alkalmazása helyett egy alternatív levelezőklienst használjanak. Az alapértelmezett e-mail app beállítása iOS 14 alatt ugyanolyan egyszerűen megy, mint a böngészők esetében.

Alapértelmezett e-mail app beállítása iOS 14 alatt

Miként a böngészőknél, ez esetben is kitétel, hogy az alapértelmezettként beállítani szánt levelezőnek támogatnia kell az iOS 14 ezen funkcióját. Vagyis nem állíthatunk be alapértelmezettként bármilyen levelezőt, csak azokat, amelyeket a fejlesztők már felkészítettek e funkció használatára. Szerencsére cikkünk készültekor már több népszerű e-mail kliens támogatja ezt a lehetőséget, így például beállíthatjuk alapértelmezettnek a Spark, a Gmail, vagy az Airmail appokat bármelyikét. A lista pedig folyamatosan bővül majd, ahogy megérkeznek az új verziók.

Ennek megfelelően ahhoz, hogy kedvenc levelezőnket alapértelmezetté tehessük, mindenképpen le kell töltenünk annak legújabb verzióját. Mielőtt tehát belekezdünk, az App Store alkalmazásban töltsük le a szoftverfrissítéseket. Sőt, ha jót akarunk, érdemes az iOS 14.0.1-es frissítését is letölteni, mert az iOS 14 első kiadása sajnos a telefon újraindításakor visszaállította az alapértelmezéseket az Apple alkalmazásaira. Az iOS 14.0.1-ben ezt a hibát kiküszöbölték. E kicsit hosszúra nyúlt bevezető után lássuk a beállítás folyamatát.

  • Nyissuk meg a Beállítások appot
  • Keressük meg a listában azt a levelezőprogramot, amelyiket alapértelmezetté tennénk (egyébként szinte bármelyiket választhatjuk, például az Apple saját Mail appját is, lényeg, hogy olyat nyissunk meg a listában, amelyik már támogatja ezt a funkciót)
  • A kiválasztott program jellemzői között érintsük meg az Alapértelmezett levelezőalkalmazás opciót
  • Jelöljük be a listában azt a levelező appot, amelyet alapértelmezetté szeretnénk tenni.

Ennyi! Mint említettük a lépéseknél is, tulajdonképpen bármely levelező app beállításai között megtalálható a szükséges opció, csak annyi a lényeg, hogy az adott alkalmazás támogassa az iOS 14 új funkcióit.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató