Alapértelmezett böngésző cseréje iOS 14 alatt

Mint azt korábban már megírtuk, az iPhone-ok új rendszere egy régóta várt, praktikus újdonsággal bővül: mostantól lehetséges az alapértelmezett böngésző cseréje iOS 14 alatt. De ugyanígy akár az alapértelmezett levelező app is cserélhető immár. Ráadásul mindez rendkívül egyszerűen megoldható.

Alapértelmezett böngésző cseréje iOS 14 alatt

Mind említettük, a beállítás rendkívül egyszerű, viszont van egy feltétele: az alapértelmezettnek szánt böngésző vagy levelező alkalmazásnak támogatnia kell az iOS 14 ezen funkcióját. Szerencsére úgy tűnik, a népszerű alkalmazásoknál ezzel nem lesz gond. A Spark levelező programban például a Főképernyős widgetek mellett ez az egyik olyan újítás, amely az iOS 14 megjelenésekor azonnal elérhetővé vált (a legutóbbi frissítés kell hozzá).

A böngészők közül a Chrome már az iOS 14 béta verziójában is lehetővé tette e funkció kihasználását, de azóta már szinte bármely népszerű böngésző beállítható alapértelmezettként a végleges iOS 14-ben. Így ha valaki az iOS 14 saját Safari böngészője helyett mondjuk a Chrome-ot szeretné beállítani alapértelmezett böngészőnek, mindössze annyit kell tennie, hogy a Beállítások appban megkeresi a Chrome alkalmazás ikonját, megérinti, majd a megjelenő opciók közül az Alapértelmezett böngésző alkalmazás lehetőségre nyom és a megjelenő lehetőségek közül kiválasztja a Chrome elemet. Ennyi!

Ha kedvenc böngészőnkkel ez még nem működne, érdemes folyamatosan frissíteni a most megjelenő kiadásokat, hiszen az iOS 14 debütálása óta sorra jönnek ki a rendszer új lehetőségeit is kihasználó változatok minden népszerű appból.

Még egy megjegyzés: ha azt tapasztaljuk, hogy a telefon újraindítása után az iOS 14 visszaáéllítja alapértelmezettnek az Apple saját appjait, nem kell elkeseredni. Ez valószínűleg egy átmeneti hiba a friss rendszerben, amelyet jó eséllyel orvosolnak majd a következő iOS 14 frissítésben. Addig annyit tehetünk, hogy ha egyáltalán nem használjuk az Apple Mailt, egyszerűen töröljük a telefonról, így a rendszer nem tudja rá lecserélni az újraindítás során az általunk preferált alternatívát. A Safarival ugyanez nem játszható el, mivel a böngésző ennél mélyebben épül be a rendszerbe. Így ezzel meg kell várni a rendszer frissítését, ami belátható időn belül érkezik, mert az Apple így az elején még elég sűrűn ad ki javításokat, a napvilágra kerülő hibákhoz.

Ne maradjon le erről sem!