Így dolgoznak ők, kütyük és appok első kézből: Ament Amarilla (Honor)

Idén megkezdett interjú sorozatunk újabb részéhez érkeztünk, hogy megmutassuk olvasóinknak, milyen eszközökkel és szoftverekkel dolgoznak a profik. Célunk továbbra is az, hogy példákkal szolgáljunk a számítógép és az okoseszközök kihasználásához, melyekkel így hatékonyabbá tehető a munka és a tanulás egyaránt.

Kütyük és appok első kézből: Ament Amarilla íróasztala

Interjúalanyunk ezúttal Ament Amarilla, a HONOR okostelefon márka marketing kommunikációjának magyarországi felelőse. Amarilla több, mint tíz éve dolgozik marketing területen és ezt az időt különböző multinacionális cégeknél töltötte. Most a Honornál jutott számára egy nagyon izgalmas a feladat: márkát kell építeni. 

Ament Amarilla, HONOR Magyarország

Jelenleg a márkaismertség növelése az elsődleges cél, egyelőre a közösségi média és PR aktivitások segítségével, amiből erősen következik, hogy szinte állandóan van egy kütyü a kezében. De lássuk, pontosan mit és mire használ, s miként segíthetik egy márka népszerűsítését az számítógépek, okostelefonok, s persze a rajtuk futó alkalmazások.

Miben segítik a napi munkád és a hétköznapjaidat a “kütyük” és szoftverek? 

A kütyük lehetővé teszik, hogy folyamatosan online lehessek és az egész napos pörgésben bárhol bármikor tudjak reagálni a fontos és sürgős ügyekre. Hihetetlen szabadságot és ugyanakkor biztonságot is ad, hogy szinte bármilyen körülmények között intézhetem az ügyeimet. A munkám során kollégáim nagy részétől hatalmas távolságok választanak el, de a chat-programokon keresztül mégis szorosan, hatékonyan tudunk együtt dolgozni. A magánéletben, hétköznapokban a legnagyobb segítséget számomra a Waze jelenti, de szívesen használom a különböző közösségi közlekedési eszközöket is, amelyeket mindig az adott helyzet alapján választok ki. Ezen kívül a kedvenc appom talán a Spotify, még a saját esküvőmre is ezen állítottam össze egy 10 órás playlistet

Milyen számítógép konfigurációt és mobil eszközöket használsz jelenleg? Milyen szempontok alapján választottad ezeket? 

Windows rendszert használok az otthoni és a munkahelyi laptopomon is, ezt szoktam meg a kezdetektől, ezzel érzem magam gyorsnak és hatékonynak. Nincs asztali gépem, sokszor vagyok úton, emiatt elengedhetetlen, hogy magammal vihessem az eszközeimet. A számítógép mellett jelenleg a Honor 20 Pro mobilom a társam és időről időre megpróbálkozom az okoskarkötők viselésével, de ez még nem vált mindennapos rutinná. 

A munkámból adódik, hogy nekem is ismernem kell a legújabb Honor készülékeket ahhoz, hogy tisztában legyek a funkciókkal és a legfontosabb termékelőnyöket érthetően kommunikáljam a felhasználók felé. A mobiltelefont így viszonylag gyakran váltogatom, mindig új eszközbe „költözök”, ahogy megjelenik egy-egy új termék. Emiatt elengedhetetlenek számomra azok az alkalmazások, amelyekkel azonnal átvihetem adataimat az egyik telefonról a másikra. Egy ideje erre már csak a Honor Phone Clone appot használom.

Milyen szoftvereket használsz a számítógépen leginkább, és mire használod ezeket?

A munkám során a belsős rendszereket használom leginkább a projektek adminisztrálására, jóváhagyásokra. Emellett szeptemberben elkezdtem egy grafikus képzést, így most az Illustratorral barátkozom nemcsak az iskolában, hanem a szabadidőmben is. Alig várom, hogy rutint szerezzek az Illustratorral és megismerkedhessek a Photoshoppal valamint az InDesign-nal is.

Milyen mobil alkalmazásokat használsz a leginkább és miért?

Elsősorban a közösségi média alkalmazásokat, a Facebookot és az Instagramot használom, de ezeket főként a munka miatt, a privát életben ugyanis nem igazán vagyok aktív ezeken a felületeken. A chat alkalmazásokat viszont szinte egész nap használom (Messengert, WhatsApp-ot, WeChat-et) munka és magán ügyek intézésére is vegyesen, sokszor így gyorsabban megy az egyeztetés, mint a klasszikus levelezésben. Munkára használom még a Trello-t, amiben a napi közösségi média posztokat egyeztetjük a munkánkat támogató ügynökséggel, de ez az alkalmazás jól működik akár hétköznapi, magánéleti projektek menedzselésénél is. 

Ha úton vagyok, sokat használom a Waze-t, illetve a közösségi közlekedésben segítséget nyújtó appokat, miközben Spotify-on hallgatom a kedvenc zenéim. A mobilom kezdőoldalán az órabeállítás, a naptár, a Waze és Google térkép, a Spotify, a Messenger, a WeChat, a WhatsApp, a Gmail kaptak helyet.

Szeretsz kipróbálni új alkalmazásokat? Vagy ragaszkodsz a megszokottakhoz?

Is-is. Megvannak a stabilan évek óta használt alkalmazások, de folyamatosan próbálkozom újakkal, például a közösségi közlekedésben, vásárlásoknál vagy esetleg utazás során turistáskodáshoz vagy pl. az adott utazás lebonyolításához. Nagyjából havonta szoktam ‘tisztogatást’ tartani az appok között. Most például a bútoráruházak alkalmazásait használom (például IKEA, Mömax) költözéshez, sok időt lehet ezekkel megtakarítani, például egy teljes szobát sikerült berendezni áruházi nézelődések nélkül. A vásárlásra nagyon sajnálom az időt. 

Használsz táblagépet vagy okosórát? Ha igen, milyen célra használod leginkább?

Táblagépet megosztva használok, nincs sajátom. Alkalomszerűen, általában sorozatot nézek rajta olyan helyen, ahová mondjuk egy laptopot nem viszek magammal. Szívesen próbálok ki új okoskarkötőket és okosórákat, talán most a Honor Band 5 lesz az, amely minden nap velem lesz, nagyon jó funkciói vannak – többek között véroxigénszint mérés, vízállóság, nagy színes kijelző -, amelyek sokat segíthetnek a hétköznapokban és hatékonyabb lehetek sportolás közben is. Nagyon szeretek futni, így első körben egy szigetkörön tesztelem a Band 5-öt is.

Van olyan alkalmazás, amely nélkül nem tudnál hatékonyan dolgozni?

Egyértelműen a chatprogramokat mondanám. Ha akár csak egy napig nélkülöznöm kellene ezeket, érezhetően megnövekedne az adott projektekre fordított idő.

Milyen projekten dolgozol most?

Jelenleg a Honor Band 5 bevezetésén dolgozom. A már említett social media és PR aktivitásokon kívül a Band 5 népszerűsítésében a márkanagyköveteink is segítségünkre lesznek. Az ezzel kapcsolatos feladatokban is kiemelten fontos, hogy gyorsan reagálni tudjak kérdésekre, tartalmakra.

Szabadidőmben pedig igyekszem sokat rajzolni és ismerkedni a grafikus programokkal, hogy az iskolában is helyt álljak. Remélem, hogy a megszerzett tudást a munkában is tudom majd alkalmazni minél hamarabb.

Ne maradjon le erről sem!