A legjobb okostelefonos lakberendezési appok

Az elmúlt években mutattunk már több remek lakberendező alkalmazást, voltak közöttük nagyszerű fizetős megoldások, vagy éppen ingyenes, 3D-s lakástervezők egyaránt. Mai válogatásunkba azonban nem csak a lakás elrendezésének megtervezéséhez szolgálunk alkalmazásokkal, hanem olyan okostelefonos lakberendezési appok is bekerültek ide, amelyekből ötleteket meríthetünk leendő otthonunk kellemessé, praktikussá varázslásához.

UPDATE 2018.11.01.: Cikkünk megjelenése óta készült egy újabb lakberendezési app iOS-re, amellyel feltétlenül érdemes megismerkednie az iPhone-t használóknak. Tesztünket erre a linkre kattintva olvashatják. Természetesen a korábban itt bemutatott alkalmazások is nagyszerűek, szóval érdemes itt is tovább olvasni.

 

Planner 5D

A Planner 5D néhány nappal ezelőtt már szerepelt nálunk, amikor részletes tesztet írtunk róla. Miként akkor elmondtuk, a program kiváló eszköz arra, hogy egy 2D-s alaprajzon megtervezzük lakásunk méretre pontos elrendezését, majd a program gyűjteményének segítségével berendezzük azt. Végül pedig az egészet 3D-ben is megnézhetjük, s ha kell, akár fotórealisztikus képet is készíthetünk, bármilyen nézetből.

A program alap változata ingyen tölthető le iPhone-ra és Androidra egyaránt, azonban bizonyos funkció sajnos előfizetéshez kötöttek. Azonban ha komolyan gondoljuk a virtuális lakástervezést, akkor érdemes legalább az egy hónapos teljes elérésre előfizetni, mert gyorsan és egyszerűen kipróbálhatunk többféle elrendezést, hogy utána könnyebb legyen eldönteni, mit is akarunk valójában bepakolni a lakásunkba, s miként rendeznénk be azt. A programról készült részletes tesztünket itt olvashatják.

 

IKEA app

A népszerű svéd bútoráruházat aligha kell bemutatni bárkinek, a házilag, szinte bárki által összeszerelhető bútorokat gyártó cég meglehetősen népszerű idehaza is. Azt viszont kevesebben tudják, hogy rendelkeznek egy nagyon jól sikerült kis okostelefonos alkalmazással is.

Ez létezik Androidra és iOS-re egyaránt. Az alkalmazásban természetesen az összes aktuálisan megvásárolható bútor és lakberendezési tárgy elérhető, illetve olvasmányos formában, fotókkal is illusztrálva kapunk néhány tippet arra, milyen szempontok szerint érdemes berendezni lakásunk különböző helyiségeit. De ennél sokkal érdekesebb az alkalmazás 3D-s, virtuális valóságra építő megoldása.

Ennek segítségével ugyanis lerakhatunk a lakásban szinte bármilyen IKEA terméket, s körbejárhatjuk azt. Vagyis kipróbálhatjuk, hogy a kiválasztott kanapé miként fest a szobában, egyáltalán elfér-e ott, ahová elhelyeznénk. A funkció működéséhez viszont szükség van az aktuális IKEA katalógusra is, ugyanis azt is el kell helyeznünk a lakásban, hogy a programnak legyen mihez viszonyítani a méreteket.

 

Houzz

A Houzz szintén lakberendezési termékek árusítására szakosodott app. E célból is nézegethetjük, de van egy ennél fontosabb része is: hatalmas fotós adatbázisa van, különféle stílusú lakás elrendezésekből. Kiválaszthatjuk a szívünkhöz közel álló stílust, majd meghatározhatjuk, melyik helyiséghez akarunk ötleteket látni (konyha, nappali. fürdőszoba stb.).

A Houzz pedig előkeresi a feltételeinknek leginkább megfelelő fotókat. Rengeteg ötletet meríthetünk innen lakásunk berendezéséhez. De amúgy álmodozni is jól jöhet, ha még nem aktuális a költözés, hogy ne akkor kelljen majd elkezdeni kapkodva ötletelni, amikor időszerűvé válik. A Houzz szintén elérhető iPhone-ra és androidos okostelefonokra egyaránt.

 

Pinterest

Végül egy sokak által ismert közösségi oldal appjára is felhívnánk a figyelmet. A Pinteresten hihetetlen mennyiségű, felhasználók által összeállított fotóválogatást találunk. Természetesen lakberendezéssel kapcsolatban is.

A programban könnyedén rákereshetünk a minket érdeklő témákra, a egészen biztos, hogy találunk majd remek ötleteket életterünk kényelmes, ízléses és praktikus berendezéséhez. Szóval ezt se hagyjuk ki, se Androdion, se iPhone-on.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató