Festmény hatású kép készítése fotókból online, ingyen

Korábban mutattunk már több olyan alkalmazást (Windowsra például itt, okostelefonokra pedig itt és itt), amelyekkel különböző stílusú, festmény hatású képeket faraghatunk fotóinkból, mindössze pár mozdulattal. Sőt, azoknak is szolgáltunk már ingyenes alkalmazással, akik inkább rajzként látnák viszont a fotóikat. Ma nagyon hasonló megoldásokkal szolgálunk, de ezeket ezúttal nem kell telepíteni, használhatók bármilyen rendszeren egy modern böngészőben megnyitva. Megmutatjuk, milyen egyszerűen megoldható egy festmény hatású kép készítése fotókból akár online is.

Festmény hatású kép készítése fotókból online

Az egyik legjobb ilyen oldal a Dreamscope, amely korábban szerepelt is már nálunk. Kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy fotókból különféle festészeti stílusokra hajazó képeket hozzon létre. Bár az ingyenes változatnak vannak kötöttségei (például az exportálható képméret sajnos limitált), de ettől még nagyon jól használható és az eredmény is egészen élethű lesz. Fotóink valóban festménynek tűnnek, miután az online app átalakítja azokat.

Egy másik jópofa megoldás a Photofunia oldal olajfestmény generáló funkciója. Maga a Photofunia ugyan egy összetettebb online képszerkesztő szolgáltatás, de speciel a virtuális olajfestmény gyártás mindössze három kattintás: feltöltjük a fotót, elindítjuk az átalakítást (Go gomb), letöltjük az elkészült képet. Egyszerű, gyors és meglepően élethű eredményt hozó megoldás.

Nagyon hasonló eredményt hoz az is, ha a Tuxpi oldal Painting részlegét látogatjuk meg. Az eljárás mondhatni megszólalásig ugyanaz, de it a feltöltés után rögtön el is végzi a rendszer az átalakítást, így nekünk már csak a letöltés a következő feladatunk. Illetve finomíthatunk is kicsit az effekt erősségén a Customize dobozban.

Végül következzen az egyik kedvencünk (legalábbis ami az online szolgáltatásokat illeti), a Fotor GoArt szolgáltatása. Ez ugyan nem gyors, de többféle festészeti stílusból választhatunk és az eredmény is nagyon élethű lesz. Türelem viszont kell hozzá, mert elég hosszan el tud szöszölni a képátalakítással.

Mindent egybevetve ezekkel az online alkalmazásokkal is egészen szép eredményt érhetünk el. A használatuk egyszerű, s megvan az az előnyük, hogy nincs szükség a telepítésükre sem. Csak megnyitjuk valamelyiket a böngészőnkben, s már indulhat is az átalakítás. Az eredményt azért jelentősen tudja befolyásolni az eredeti fotó témája, minősége, de a legtöbb esetben egészen élethű festményeket kapunk, amelyek remekül mutathatnak akár egy okostelefon háttérképeként is.

Ne maradjon le erről sem!