Fotóból rajz vagy festmény hatású kép készítése pár mozdulattal

Bizonyára sokan gondoltak már rá, hogy egy-egy jól sikerült fotó milyen nagyszerűen festene a falon, festmény vagy vázlatrajz formában. Még ha nem is válhatunk így igazi festőművésszé, az átalakított fotók is különleges művészi élményt nyújthatnak a lakásban. A kérdés csak az, hogy oldható meg egy fotóból rajz vagy festmény hatású kép készítése, amelyet aztán kinyomtathatunk, vagy épp használhatjuk háttérképként a számítógépen, okostelefonon. Korábban már szolgáltunk megoldással erre a kérdésre: mutattunk az átalakítást elvégző programokat Windowsra és macOS-reiPhone-ra és Macre, vagy éppen telepítés nélkül, a böngészőben használható változatban. Ma a Windowst használóknak mutatunk egy nagyszerű, ingyenes programot e célra.

FotoSketcher: fotóból rajz vagy festmény hatású kép készítése

FotoSketcher egyszerre lehet jó választás a teljesen kezdőknek és a profiknak. Ez az ingyenes program lehetővé teszi, hogy akár egyetlen kattintással alakítsunk át fényképeket festett vagy rajzolt hatású képekké. Így is számtalan variáció közül választhatunk, de a legjobb az egészben, hogy ha hajlandóak vagyunk kicsit pepecselni is, akkor aprólékosan beállíthatunk minden jellemzőt: ecset, ceruza, toll típusa, vonalak vastagsága, a vonalhúzás módja stb. Akár saját ecseteket is használhatunk, ha van ilyen mintánk.

Ezzel a programmal meglepően élethű hatást érhetünk el, ami bizonyos stílusok esetében azért jár némi időráfordítással, de nekünk eközben nincs eladatunk. Ha lassabb gépen végezzük a bonyolultabb átalakításokat, legfeljebb jut pár percünk kávézni is közben. Az egyszerűbb módosításokat viszont másodpercek alatt elvégzi a program. Izgalmasabbá teszi a dolgot amúgy, hogy a nagyobb átalakítási folyamatokat lépésről lépésre végigkövethetjük a képernyőn.

Mivel bizonyos változtatások elvégzése egy nagyméretű fotó esetében meglehetősen rendszerigényes, az opciók beállításakor előképet is kapunk a kép általunk kijelölt részletén bemutatandó a módosítások hatásait. Így gyorsabb a dolog, nem kell feleslegesen végigvárnunk mindig egy teljes folyamatot.

Mindent egybevetve a FotoSketcher az egyik legjobb választás, ha fotóból kreálnánk művészi képeket. Akad pár extra funkciója is, így például elláthatjuk a készülő képet felirattal vagy megvághatjuk azt, sőt, akadnak fényelési funkciók is, de ezen a téren nem nyújt kiemelkedőt más képszerkesztőkhöz képest. A rajzzá vagy festménnyé konvertálást viszont nagyon meggyőző eredménnyel megoldja, teljesen ingyen.

Ne maradjon le erről sem!