Rajzolt kép készítése fotóból, egy kattintással

Korábban mutattunk már jól használható, ráadásul ingyenes online szolgáltatásokat és programokat, melyekkel fotóinkból látványos, festmény hatású képeket varázsolhatunk. Mára egy nagyon hasonló feladatot tűztünk ki célként: rajzolt kép készítése fotóból. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, de szerencsére tudunk mutatni hozzá egy ingyenes programot, amelyik tökéletes megoldás lesz erre a célra.

XnSketch: rajzolt kép készítése fotóból, egyszerűen

Az XnSketch neve talán ismerős lesz olvasóinak, annak ellenére, hogy még nem szerepelt nálunk. Ennek oka az, hogy a készítők egy másik, nagyszerű alkalmazását viszont már ajánlottuk: az XnConvert segítségével a képfájlok csoportos átalakítása (méretezés, vízjelezés, forgatás, effektezés stb.) oldható meg.

Szerencsére az XnSketch is jól összerakott alkalmazás, amellyel tényleg gyerekjáték a fotók rajzzá alakítása, hiszen a teendőnk mindössze annyi, hogy megnyitjuk a programban a kérdéses képfájlt, majd választunk a rendelkezésre álló szűrők közül egyet, amelyik szerintünk a legjobb hatást éri el. Ez egyébként fotónként változik, mert a témától is függ, hogy melyik esetben milyen szűrővel érhetjük el a legélethűbb, a szabadkézi rajzra leginkább hasonlító eredményt. A teljesség kedvéért a készítők integrált néhány alap színelési eszközt is a programba, így változtathatjuk a fotó fényerejét, szaturációját, kontrasztját stb. Ezekkel is erősen befolyásolható a végeredmény, így ha egy szűrő elsőre esetleg nem adott tökéletes eredmény, de mi ragaszkodnánk az adott rajzstílushoz, érdemes kicsit eljátszani a színekkel, körvonalakkal manuálisan is.

Extraként használhatunk még maszkokat is, szintén egyetlen kattintással, így érdekes hatásokat elérve (például a kép egyik fele fotó, a másik fele rajz). Játszadozhatunk a beállításokkal kedvünkre, ha pedig végeztünk, akkor menthetjük a kész képet JPG vagy PNG formátumba.

Az XnSketch nagyon egyszerűen használható, gyors, ingyenes, s ha valakinek ez még mindig nem lenne elég, akkor ráadásként még cross-platform is, vagyis Windowson, macOS-en és Linuxon egyaránt használhatjuk. Aki viszont nem fotókat szeretne átalakítani rajzzá, hanem eleve rajzolni szeretne a számítógépen, az se kattintson máshová, csak erre a linkre, ahol rengeteg praktikus (és köztük több ingyenes) rajzprogramot talál.

Ne maradjon le erről sem!