Emoji, rajzfilmes effekt és karikatúra készítése saját fotóból

Mai tesztalanyunk sokat ígér, de csak részben tartja magát az ígéreteihez. Ennek ellenére úgy gondoltuk, megér egy rövidke ismertetőt, mert maga az elképzelés és amúgy nagyon jó, csak finomítani kellene még kicsit a működésén. A Toonify célja az emoji, rajzfilmes effekt és karikatúra készítése saját fotóból. Mindezt pár mozdulattal tehetjük meg.

Toonify:emoji, rajzfilmes effekt és karikatúra készítése saját fotóból

Toonify előnye, hogy mindenféle extra program telepítése nélkül alakítja át protré fotóinkat különféle vicces variációkká: készülhet belőlünk rajzfilm figura, emoji, horrorba illő zombi-szerű izé, vagy adott esetben varázsolhat rólunk egy látványos karikatúrát is. 

Rajzfilmhős alteregónk létrehozásához mindössze egyetlen dolog szükséges: egy megfelelő felbontású fotó, amelyben a kamerába nézünk. Lehetőleg egyedül legyünk rajta, mert a rendszer csak egy arc beazonosítására hajlandó fotónként, s ha lehet, minél letisztultabb a háttér mögöttünk. Ha mindez megvan, csak feltöltjük az oldalon a fotót, a mögöttes rendszer pedig a DeepAI technológiára alapozva kielemzi, majd a választott (rajzfilmes) stílusnak megfelelővé alakítja azt. Mindez másodpercek kérdése. Az eredmény minősége (értsd: mennyire hasonlít ránk a kész figura) erősen függ a fotónk minőségétől és az arcunk jellegzetességeitől. Ráadásul az ingyenes Toonify effekt esetében a képre rákerül egy elég méretes vízjel is, amely ugyan nem takarja ki a lényeget, de sokak számára zavaró lehet.

Ha valaki szabadulna a vízjeltől és az ingyenes Toonify effekten kívül próbára tenné a bevezetőben emlegetett többi átalakítót is, annak sajnos legalább egy pár ezer forintos alap csomagot meg kell vennie. Cserébe a pénzéért onnantól korlátok nélkül használhatja az SD jelölésű effekteket (Caricature, Emojify, Halloweenify), s a vásárolt csomagban foglalt kreditek számától függően bevetheti a Toonify HD funkciót is. Utóbbi érdekessége, hogy a többivel ellentétben is lehetőség van az átalakítás bizonyos jellemzőinek módosítására is. Sajnálatos módon minden egyes módosítás után újra kell generálni a képet, ami mínusz egy kreditet jelent. Ez mondjuk elég durva elgondolás, de hát mindenki úgy árazza be a saját termékeit, ahogy szeretné, szóval ez van. A krediteket csak a HD jelölésű effektek viszik (jelen pillanatban ez a Toonify HD), az SD effekteknél nincs ilyen korlátozás, akár a legolcsóbb csomagot megvásárolva is korlátozás nélkül használhatjuk őket.

Az eredmény ezeknél is erősen függ az eredeti fotó minőségétől és az arcfelépítésünktől, meglehetősen változatos a dolog: van, hogy nyomokban sem hasonlít mondjuk egy karikatúra vagy egy emoji az eredeti arcra, de néha elég jól beletrafál az algoritmus. Mindenesetre kezdetnek nem érdemes hatalmas összegeket elverni a dologra, előbb teszteljük a legolcsóbb csomaggal a lehetőségeket. A szerver amúgy nem tárolja el a fotóinkat, a DeepAI-s feldolgozás után törlik azokat.

Mindent egybevetve a Toonify még korántsem tökéletes, de ettől még nagyon jópofa dolgokat alkothatunk vele, pár mozdulattal. Ha más nem, az ingyenes Toonify modult érdemes rajta kipróbálni, azzal nincs vesztenivalónk.

Ne maradjon le erről sem!