Rajz hatású kép készítése fotókból online, ingyen

Számtalan olyan programot mutattunk már, amelyekkel látványos átalakításokat lehet elvégezni fotókon. Nemrég például retró effektekkel láttuk el képeinket, de készítettünk már festmény hatású alkotásokat is fotókból. Mindezt ráadásul teljesen ingyen. Ezúttal azt mutatjuk meg, miként lehetséges rajz hatásű kép készítése fotókból. Ráadásul ezt teljesen ingyen és telepítés nélkül tehetjük majd meg, hiszen online szolgáltatásokról lesz szó. Ennek másik előnye, hogy teljesen mindegy, hogy Windowson, Macen vagy Linuxon dolgozunk, hiszen a használatukhoz mindössze egy modern böngészőre (s persze internetre) lesz szükségünk.

Rajz hatású kép készítése fotókból online

Erre a célra a kedvenc online megoldásunk kétségkívül a Lunapic nevű oldal Pencil Sketch eszköze, amelyben az átalakítandó képek feltöltése után több rajzolt hatás közül is választhatunk. Mindegyik nagyon látványos, érdemes végigpróbálni őket, hiszen a forrás fotó témájától függően változhat, hogy melyik lesz a legjobb választás. Töltsük fel a képet erre a linkre kattintva (mi ezt használtuk mintának), majd válasszuk a Lunapic menüjéből az Effects / Pencil Sketch lehetőséget. Itt rögtön el is készül az első variáció, amelyet azonnal letölthetünk, de utólag még választhatunk másik hatást is a kis nézőképekre kattintva.

Ennél sokkal egyszerűbben használható a Sketchmypic nevű oldal, amelyen mindössze annyi a teendőnk, hogy feltöltjük az átalakítandó fotót a Select a Photo gombra kattintva, majd elindítjuk az konvertálást az Apply Pencil Sketch Effect gombra rákattintva. Kicsit várunk, majd türelmünkért cserébe már tölthetjük is le a kész rajzot.

Végül harmadik ajánlatunk, a PhotoFunia szerepelt nálunk korábban többször is: segítségével készítettünk már festmény hatású képeket és igencsak látványos avatarokat is. De ezeken felül akár rajzolt képek létrehozására is használható, ráadásul játszi könnyedséggel. Csak feltöltjük a képet ezen az oldalon a Choose Photo, majd az Upload from PC gombokra kattintva, majd a Go gombra kattintva elindítjuk az átalakítást. Sajnos a felbontást kicsit lerontja, így hiába töltünk fel több megapixeles képet, a rajz szélessége maximum 700 pixel lesz. De ez például egy blogba vagy a közösségi oldalakon történő megosztásra bőven elegendő.

Érdekesség, hogy a PhotoFunia nem csak a számítógépünkről feltöltött képekkel tud dolgozni, hanem online forrásokból is (Facebook fiók, Google Drive, OneDrive). Így olyan képeket is közvetlenül átdolgozhatunk benne, amelyeket ezen szolgáltatások tárhelyére mentettünk le korábban.

Ne maradjon le erről sem!