Számtalan lenyűgöző retró effekt fotókra ingyen, egy kattintással

A divat változhat akár naponta is, de a retró-hatású fotók valahogy nem akarnak lekerülni a porondról. Mindenki imádja őket, s szinte minden platformon szembejöhetnek: online, appokban, nyomtatásban egyaránt belefuthatunk néhányba minden nap. De mi van akkor, ha mi is szeretnénk ilyen retró hatást kölcsönözni friss fotóinknak? Nos, természetesen erre is van hathatós megoldás. Ezúttal egy teljesen ingyenes, ráadásul több platformon használható programot mutatunk, amellyel egy-egy látványos retró effekt fotókra varázslása gyakorlatilag egyetlen kattintással megoldható. Ráadásul kapunk egy halom extrát is vele!

XnRetro: retró effekt fotókra egyetlen kattintással

Kétségtelen, hogy az XnView egyike a legjobb képmenedzser alkalmazásoknak, nem véletlenül került be az idei év elején is a kihagyhatatlan windowsos programokat csokorba gyűjtő válogatásunkba. Emellett egyik “rokonáról” is írtunk már: az XnConvert a fotók csoportos átméretezése, vízjelezése stb. területén pótolhatatlan darab. A család azonban úgy teljes, ha megemlítjük az XnRetro nevű tagot is, amely mai kiszemeltünk.

Az XnRetro felülete a végtelenségig leegyszerűsített, gyakorlatilag csak az éppen megnyitott fotót látjuk rajta, mellette az effektre vonatkozó beállítási opciókkal, alatta pedig a temérdek retró effekttel. Utóbbiak egyetlen kattintással alkalmazhatók a fotón, s javarészt elsőre is tökéletesek, de ha mégis igazítanánk rajtuk, akkor a jobb oldali panelen látható opciók módosításával villámgyorsan megtehetjük. A módosítások eredménye azonnal látható a fotón. Ha végeztünk, csak mentsük el a módosított fotót, s máris van egy szép, retró stílusú képünk.

De ezzel még korántsem merítettük ki az XnRetro lehetőségeit! Az effektek alatti részen ugyanis látunk még néhány gombot. Ezek közül a Light gombra kattintva látványos fényeffektekkel tehetjük dögösebbé a képet, míg a Vignette részben pár vignettálási effekttel, a Frames részben pedig jópofa keretekkel egészíthetjük ki a látványt.

Összegzésül

Ennél egyszerűbben összehozni egy-egy látványos retró képet a kedvenc fotóinkból már aligha lehetne. Az XnRetro használata tényleg gyerekjáték, az eredmény pedig rendkívül látványos. Érdemes próbára tenni, hiszen nincs vesztenivalónk: ingyenes és használható Windowson, macOS-en és Linuxon egyaránt.

Ne maradjon le erről sem!