Ingyenes kamera app, temérdek képszűrővel és mesterséges intelligenciával

Manapság rengeteg alternatív kamera alkalmazás és képszerkesztő app között válogathatunk iOS-re és Androidra egyaránt. Mi is bemutattunk már sokat ezek közül, például itt és itt. Ám a kínálat folyamatosan bővül, így ma egy újabb gyöngyszemmel szolgálunk. Ez az új, ingyenes kamera app nem más, mint az Adobe Photoshop Camera, amely rengeteg látványos képszűrővel, effektekkel és mesterséges intelligenciával segíti, hogy fotóink tökéletesek, vagy éppen meghökkentőek lehessenek.

Adobe Photoshop Camera: ingyenes kamera app iOS-re és Androidra

Az Adobe Photoshop Camera jelenleg teljesen ingyen tölthető le mind iOS-re, mind Androidra. Tudását tekintve mindkét platformon ugyanazt nyújtja: a mesterséges intelligencia segítségével igyekszik a lehető legjobb fotót készíteni oly módon, hogy felismeri a leendő kép tartalmát és annak megfelelően optimalizálja a beállításokat.

Nem kell azonban beérnünk az elsőre javasolt opciókkal, a programban ugyanis manuálisan is módosíthatunk utólag mindent képjellemzőt, illetve kapunk egy halom remek képszűrőt és effektet is. Ezeket először le kell töltenünk az alkalmazás saját szűrő-boltjából (Lens Library), amelyben e cikk készültekor még csupa ingyenes csomag áll rendelkezésre, de jó esély van rá, hogy a későbbiekben nem csak újabb ingyenes, hanem profi fizetős kiegészítőket is beszerezhetünk majd a programhoz. Vagyis az Photoshop Camera tudása valószínűleg folyamatosan bővíthető lesz.

Szerencsére már a kezdő készlet is igen méretes, temérdek szűrő közül választhatunk. Akadnak köztük olyanok, amelyek a portré fotókat varázsolják egy kattintással tökéletesre, vagy éppen az ételekről készült fényképeket teszik ínycsiklandóbbá, de olyat is találunk, amellyel a nappal készült fotóból egy csapásra éjszakai felvételt kreálhatunk, csillagos égbolttal. A mesterséges intelligenciának hála a program ügyesen beazonosítja a képek tartalmát, így például automatikusan képes lecserélni az égboltot (például felhőket, csillagokat, vagy akár kitalált jeleneteket helyezve az eredeti helyére). A legtöbb szűrő esetében több beállítás között is válthatunk, egyetlen ujjmozdulattal.

További érdekesség, hogy a Photoshop Camera nem csak hagyományos fotók készítésére alkalmas, hanem akár mozgóképeket is létrehozhatunk vele. Animált égboltok és egyéb effektek segíthetnek figyelemfelkeltőbbé tenni fotóinkat.

A szűrők, vagy hivatalos nevükön lencsék hatásait a program képes akár az exponálás előtt is mutatni, így virtuális előképet kapunk arról, hogy az adott beállításokkal milyen lesz a felvétel. De ha úgy hozza a sors, természetesen utólag módosíthatjuk a használandó lencsét, sőt, adott esetben a korábban készült – akár más kamera appokkal készített – fotóinkat is gond nélkül átalakíthatjuk a programmal.

Mindent egybevetve szerintünk mindenkinek érdemes letölteni és beüzemelni az Adobe Photoshop Camera appot (iOS-re innen, Androidra innen). Portréfotózáshoz is kitűnő választás, ráadásul azok számra is elérhetővé teszi a fotók profi átszerkesztését, akiknek gőzük nincs arról, miként kell használni a Photoshop nevű képszerkesztőt. Így bárki profi kivitelű, látványos képeket alkothat, hogy aztán megossza azokat a közösségi oldalakon.

Ne maradjon le erről sem!