Hirdetés és poszter készítése pár kattintással, ingyen és online

Úgy tűnik, a banner, hirdetés, vagy éppen poszter készítése visszatérő témakör nálunk, különösen ha azokat az eszközöket nézzük, amelyekkel a teljesen kezdők is gond nélkül képesek összeállítani professzionális megjelenésű anyagokat. E célra számtalan remek alkalmazás és online szolgáltatás áll a rendelkezésére azoknak, akik szeretnék elkészíteni saját kompozícióikat, de nem hivatásos grafikusok, így nem is nagyon tudják, mi fán terem mondjuk az Adobe Illustrator, az Affinity Designer, vagy épp az Affinity Publisher. Számukra eddig rendelkezésre állt mondjuk a Canva, a DesignCap, illetve a Design Wizard. Ma ezt a listát szeretnénk bővíteni egy újabb gyöngyszemmel.

hirdetés és poszter készítése pár kattintással

A Poster I Love nevű online szolgáltatás egyelőre béta állapotban van, ami azt jelenti, hogy tudását és felépítését illetően még egyaránt várhatók változások, ahogy azt sem lehet tudni, hogy a cikkünk készültekor még teljesen ingyenes webes program később is ingyen használható marad-e, vagy esetleg kap fizetős modulokat, tartalmakat. Egyelőre annyi korlátozás van, hogy 100 MB-nyi tárhellyel kell gazdálkodnunk a munkánk során (miután elvégeztük az ingyenes regisztrációt).

Jelen pillanatban tehát ez egy ingyen hozzáférhető megoldás azoknak, akik szeretnének látványos hirdetéseket, posztereket összedobni pár kattintással. Hasonlóan a bevezetőben említett konkurensekhez, itt is rendelkezésünkre áll egy halom kép, amelyeket elhelyezhetünk a virtuális vásznon, s akad bőven látványos felirat is, amelyeket pillanatok alatt átírhatunk saját elvárásainknak megfelelően. Emellett természetesen feltölthetünk saját képeket, vagy akár betűtípusokat is, ha azokat szeretnénk inkább használni.

Ám az egész szolgáltatás legjobb része, hogy temérdek profi, ízléses sablon áll a rendelkezésünkre, amelyek egy kattintással a vászonra kerülnek, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint átírni rajtuk a szövegeket, esetleg módosítani egy-egy vektoros kép, grafikai elem színét, ha szükségét érezzük. Ám ha nem akarunk ezzel foglalkozni, akkor tényleg csak a sablon kiválasztás, a szövegek testreszabása, majd a kész produktum letöltése (PNG, PDF, SVG formátumok egyikében) a feladatunk. A képek, szövegek összeválogatásának és elrendezésének terhét leveszi a vállunkról a program.

Különleges extra is akad, van ugyanis egy integrált QR kód készítő funkció is a programban, így ha nyomtatva szeretnénk később felhasználni a készülő posztert, megkönnyíthetjük azok dolgát, akik szeretnék mondjuk megnyitni az okostelefonjukkal a poszteren látható webcímet. Ez a QR kód beolvasásával sokkal egyszerűbb, ráadásul így a QR kód létrehozása is gyerekjáték, pár mozdulattal megvan, s oda helyezzük el a poszteren, ahová csak szeretnénk.

Mindent egybevetve a Poster I Love egy kifejezetten ígéretes kezdeményezés, reméljük, hogy nem áll meg béta állapotban, hanem sikerre viszik a készítői. Ehhez a legfontosabb tulajdonságokkal már most is rendelkezik. Érdemes kipróbálni!

Poszterek nyomtatása A4-es méret fölött, otthon

Még egy kis kiegészítés, ha már újra szóba került a poszterek készítése. Aki nem rendelkezik otthon A4-esnél nagyobb formátumú nyomtatóval, az is kinyomtathatja posztereit nagyobb méretben, ha beüzemeli a korábban bemutatott, e célra készült ingyenes programot.

Ne maradjon le erről sem!