Google flipper játék okostelefonra, a Google appban elrejtve

Az úgynevezett easter eggs meglepetések viszonylag sok alkalmazásban előfordultak már a számítástechnika kezdete óta. Ezek többségében rejtett üzenetek, vagy aprócska alkalmazások egy nagyobb szoftveren belül, amelyeket valamilyen furmányos módon lehet csak elővarázsolni. Annak idején volt ilyen több is a Microsoft Office alkalmazásokban, de azóta akadt például rejtett sakk és kosárlabda a Facebook Messengerben is. Úgy tűnik, reneszánszukat élik, mert találunk néhány rejtett játékot a modern böngészőkben is. Nem kivétel sem a Vivaldi, sem az Edge, sem a Chrome. Utóbbiban ugyebár egy jópofa dinoszauruszos játékot rejtettek el, amely alapvetően az offline kapcsolat esetében megjelenő hibaüzenetnél érhető el, de mint azt megírtuk, simán elindíthatjuk bármikor, ha feltámad a játékos kedvünk. Sőt, a megjelenése óta készült már belőle tuningolt átirat, QR kód generáló, illetve iOS widget is. S úgy tűnik, nem ez az egyetlen apró játék, amit a cég elrejtett, merthogy azóta mutattunk párat, amelyek a Google keresőben csalhatók elő, ma pedig egy újabbal szolgálunk, amely nem más, mint egy flipper játék okostelefonra, ezúttal a Google iOS és Android appjaiba beleszőve.

Google flipper játék okostelefonra, a Google appban elrejtve

Az említett flipper játék (avagy pinball) szintén nincs a szemünk előtt, ezúttal a Google appban kell keresnünk. Ez ugyebár androidos okostelefonokon alapból megtalálható (ha mégsem, innen lehet telepíteni), iOS-re pedig innen tölthető le. A program rengeteg hasznos funkciót tartalmaz, így például kényelmesen használhatjuk benne a keresőt, elérhetjük benne a Google News híreit, vagy éppen AR funkciókat használhatunk..

Maga a flipper játék viszont nem érhető el benne közvetlenül, ahhoz, hogy előcsaljuk, szükség van néhány extra mozdulatra:

  • Érintsük meg az appban a Lapok gombot a jobb alsó sarokban.
  • A megjelenő oldalon az esetlegesen megnyitott böngészőlapok nézőképei alatt, a felület alsó részén látunk néhány komótosan mozgó színes elemet. Ezek közül válasszunk egy tetszőleges darabot és az ujjunkkal húzzuk azt fölfelé a képernyő teteje felé, egészen addig, amíg a felület át nem rendeződik a flipper játékká.

Innentől kezdve a mobilos flippereknél megszokott módon tudjuk irányítani a játékot: a cél, hogy a golyókkal eltaláljuk az összes szálldosó elemet, ezzel növelve pontszámunkat. Bár a játék grafikailag meglehetősen minimalista, a játékmenet meglepően szórakoztató és összetett. S bár nem állítjuk, hogy ez az év játéka, azért ha épp nagyon unatkozunk valahol (buszon, várakozás közben stb.), el lehet vele ütni az időt.

Ne maradjon le erről sem!