Dinós QR kód weboldalakhoz a Chrome böngészővel

A QR kódok meglehetősen népszerűnek mondhatók, ráadásul a létrehozásuk sem különösebben nehéz feladat, anno mutattunk erre eszközöket, például itt. De ugyancsak népszerűek a dinoszauruszok is, például a Google Chrome rejtett dinós játéka, amely vagy akkor áll rendelkezésünkre a böngészőben ha épp megszakad az internetkapcsolat, vagy előcsalhatjuk egy kis trükkel is. Sőt, egy ideje már elérhető a felturbózott változata is. S hogy miként jön össze ez a két dolog? Nos, mindössze annyi az összefüggés, hogy pár kattintással készíthető dinós QR kód weboldalakhoz a Chrome böngészővel.

Dinós QR kód weboldalakhoz a Chrome böngészővel

Maga a QR kód generálás nem újdonság már a Chrome-ban, de a dinós változat csak idén februárban lett elérhető. Jelenleg csak az androidos és az asztali Chrome verziókban (88 és 89) érhető el, de talán lesz iOS-re is, bár egyelőre az sem teljesen tiszta, hogy ez a dinoszauruszos QR kód megoldás meddig marad elérhető. Jelenleg mindenesetre nagyon egyszerűen használhatjuk.

Ha az asztali Chrome-ban szeretnénk létrehozni QR kódot az éppen megnyitott weboldalhoz, akkor egyszerűen kattintsunk az oldal egy szabad felületére a jobb egérgombbal, majd a megjelenő menüből válasszuk a Create QR code for this page lehetőséget. A program ekkor azonnal elkészíti QR kódunkat. jelenleg dinós verzióban, vagyis a kód közepén látható a dinós játék figurája.

Androidon közel ugyanez a megoldás, csak ott a Chrome megosztás gombját kell használni, majd a QR code lehetőséget választani a megosztási listában. Az eredmény itt is egy dinós QR kód lesz.

Mint már említettük, nem lehet tudni, hogy pontosan meddig működik a dinós QR változat generálása, de az aktuális (89-es) Chrome verziónál egyelőre ezt kapjuk. Mindenesetre a Chrome QR kód generálási funkciója akkor is hasznos lehet, ha majd esetleg elmarad a kód közepéről a kedves kis figura. Ennél egyszerűbben már szinte nem is lehetne QR kódot kreálni egy-egy weboldalhoz és azonnal megosztani azt.

Ne maradjon le erről sem!