Google AR: 3D Pac-man, 3D Hello Kitty és társaik a szobában

Korábban megmutattuk, miként varázsolhatók elő 3D-s vadállatok, vagy akár virtuális dinoszauruszok is a Google keresőjével úgy, hogy konkrétan körbejárhassuk azokat egy okostelefon segítségével, akár a szobában, akár a kertben, élethetű méretben. Ezt – hasonlóan a Google virtuális múzeumához – hasznos dolognak ítéltük, hiszen így izgalmasabbá tehető akár a tanulás is. A Google kereső legújabb AR (kiterjesztett valóság) tartalmával kapcsolatban már kevésbé mernénk kijelenteni, hogy hasznosak, de az kétségtelen, hogy sokak számára szórakoztatóak: 3D Pac-man, 3D Hello Kitty és seregnyi japán rajzfilmhős kelthető mostantól életre a Google keresője és az AR technológia segítségével.

Google AR: 3D Pac-man, 3D Hello Kitty és társaik a szobában

Ahhoz, hogy a fentebb már említett népszerű figurákat életre keltsük a szobában vagy a kertben, mindössze néhány dologra van szükség: egy modern androidos okostelefonra vagy iPhone-ra, a Google appra, s persze magára a Google keresőre.

Előcsalogatni nem különösebben nehéz a 3D-s figurákat: egyszerűen keressünk rá az alábbi kulcsszavak valamelyikére a keresőben: Pac-Man, Hello Kitty, Gundam Odysseus, Ultraman, Ultraman Zero, Kogimyun, Ultraman Belial, Taiko Master, Gomorra, Evangelion, Xi Gundam, Pompompurin, Gundam Penelope, Little Twin Stars. A keresési találatok között megtaláljuk majd a bekeretezett AR modult, amelyben a Megtekintés 3D-bengombot megérintve tudjuk megnyitni a virutális tartalmat és a telefonunk kamerájának segítségével a képernyőre varázsolni az animált 3D modelleket úgy, mintha valóban ott lennének a orrunk előtt az asztalon, földön, vagy ahová helyezzük őket a virtuális térben.

Bár a keresést végezhetjük bármely mobilos böngészőben, az AR felület a Google appban nyílik meg, így például iOS alatt ezt mindenképpen le kell töltenünk mielőtt bármi mást csinálunk.

A Pac-man esetében a keresési találatoknál érdemes odafigyelni, hogy a kereső által elsőként felajánlott, közvetlenül ott játszható Pac-man játék a megfejtés (ilyenekből amúgy van több is, itt írtunk róluk), hanem kicsit lejjebb kell tekernünk, hogy az AR dobozhoz jussunk. 

Nincs más hátra, mint jó szórakozást kívánni a virtuális világban minden kedves olvasónknak!

Ne maradjon le erről sem!