Rejtett, szörfös játék az Edge böngészőben, (nem csak) unatkozó fejlesztőknek

Rögtön a bevezetőben elismerjük, hogy a korábban bemutatott, a Chrome böngészőbe elrejtett dínós játék (amely az internet kapcsolat megszakadásakor automatikusan, a linkelt cikkben bemutatott pedig módszerrel manuálisan előcsalható), kidolgozásában és összetettségében nem ér fel egy World of Warcrafttal, de még csak a Minecraftot sem közelíti meg. Ettől függetlenül, ha épp elmegy az internet kapcsolat és ott ülünk a megnyitott böngésző előtt, jól jöhet, amíg mondjuk a routerünk helyrepofozza magát. A Chrome-ban tehát van ilyen extra, de mi a helyzet az azonos alapokra épülő Microsoft Edge Chromimum esetében? Nos, ott nincs szaladgáló dínó. Van viszont szörfös játék az Edge böngészőben, ami tulajdonképpen még izgalmasabb is lehet kicsit, mint a dínós, bár a játékmenetet tekintve azért nagyjából azonos az elv. Kidolgozottságban viszont az Edge a jobb.

Szörfös játék az Edge böngészőben, unatkozó fejlesztőknek (is)

Sajnos az Edge stabiul verziójába e cikk készültekor még nem jutott el a meglepetés Surf játék, sőt, egyelőre a béta sem tartalmazza. Ott lapul viszont már a Dev (fejlesztői) kiadásban, s miközben reméljük, hogy ettől sem a böngésző, sem a kiegészítői fejlesztése nem lassul be a tömegesen virtuális szörfözésbe kezdő fejlesztők miatt, tulajdonképpen rajtuk kívül is elérhető bárki számára.

A Edge Chromium Dev változata ugyanis szabadon letölthető ezen a linken. A Dev verzióban számos olyan funkciót megtalálunk, amely a végleges kiadásba még nem került bele (esetleg soha nem is lesz a része), mert még erősen tesztelés alatt van. Itt a fejlesztők kipróbálhatják a várható technológia újdonságokat, az átlag felhasználó pedig képet alkothat arról, mire számíthat néhány hónap múlva. Szóval a Dev verziót letöltők már most is szórakozhatnak egy kicsit a virtuális szörfön. Választhatnak nekik tetsző karaktert, majd a kurzormozgató billentyűkkel irányíthatják az egyre gyorsuló iramban száguldó deszkát, kikerülve az akadályokat (stégek, sziklák stb.), a váratlan veszélyeket, s a többi vízi járművet.

S hogy egyáltalán hogyan indítható el a játék? Nos, egyszerűen! Írjuk be a böngésző címsorába a következőt: edge://surf

Ezután nyomjunk Enter gombot a billentyűzeten, s már ott is találjuk magunkat a hűs víz mellett. A dolognak egyelőre feltétele az Edge Chromium Dev verziója is, de később várhatóan megjelenik majd a bétában, majd a stabil verzióban is.

Aki pedig további, hasonlóan egyszerű, de azért szórakoztató, rejtett játékokra vágyik, annak ajánljuk még a Google Maps térképen megbújó Snake-et.

Ne maradjon le erről sem!