Vivaldi 4.0: villámgyors böngésző e-mail kliens kiegészítéssel

Az elmúlt évek során többször is írtunk a Vivaldi böngésző újdonságairól. Ez az alternatív webböngésző Windowson és macOS-en egyaránt használható, sőt, van belőle androidos változat is. Érdekessége, hogy a felületét szinte a végsőkig lehet alakítani, így teljesen az elvásárainknak megfelelőre szabhatjuk. Emellett rengeteg jópofa extra funkcióval is rendelkezik, kezdve a beépített nyomkövetés elleni védelemtől, a reklámok blokkolásán át, egészen a jegyzetelési és RSS olvasási lehetőségig. Ezúttal a Vivaldi 4.0 böngésző e-mail kliens kiegészítéssel és saját naptár felülettel egyaránt bővült.

Vivaldi 4.0: villámgyors böngésző e-mail kliens kiegészítéssel

A múlt héten debütált Vivaldi 4.0 három fő újítása közül az egyik, hogy már van beépített fordító funkció is, ám ennél sokkal izgalmasabb, hogy a böngésző mostantól egy teljes értékű levelezőprogramot és naptár felületet is rejt.

Előbbi esetében szinte bármilyen IMAP (beleértve a Gmailt is) levelezőfiókot beállíthatunk. Maga a felület követi a népszerű levelezőklienseknél megszokott felépítést és különösebb extrákat nem is nyújt azokhoz képest. Viszont ha valaki szeretné egyetlen felületen intézni a böngészést és a levelezést, de amúgy kevésbé rajong az e-mail szolgáltatások webes felületéért, mint a hagyományos levelezőprogramokért, akkor ez így remek párosítás.

Hasonló megfontolásból lehet előnyös a naptár funkció integrálása is, hiszen így szinte el sem kell hagynunk a böngészőt, egyetlen felületen olvashatjuk a napi híreket (RSS olvasó), lapozgathatjuk kedvenc online magazinjainkat (böngésző), menedzselhetjük a levelezésünket (Mail funkció), és vezethetjük teendőinket (Naptár funkció). Sőt, adott esetben jegyzetelnünk sem kell máshová, hiszen erre is képes a Vivaldi.

Mindemellett természetesen a böngésző funkció miatt is szerethetjük, hiszen egy gyors, sokoldalú böngészővel van dolgunk, amely képes blokkolni a nem kívánatos nyomkövetőket és a reklámokat is. Utóbbiakkal kapcsolatban – mint mindig – most is az lenne a kérésünk, hogy a Techwok.hu meglátogatásakor kapcsolják ki a reklámblokkoló funkciót (kattintás a kis pajzs ikonra a webcím előtt, majd a No Blocking menüpont választása), mert csak addig tudunk ingyenes tartalmakkal szolgálni napról napra, amíg a hirdetési bevételek lehetővé teszik az oldal fenntartását.

Mindent egybevetve a Vivaldi 4.0 egy kifejezetten jól sikerült böngésző, amely mindenféle külön telepített kiegészítő nélkül is temérdek extra funkcióval rendelkezik konkurenseihez képest. Ettől függetlenül nem biztos, hogy mindenkinek bejön majd az olykor kissé kuszának, zsúfoltnak tűnő felület.

Egy próbát viszont valószínűleg mindenkinek megér, különösen ha valaki egy sok lehetőséget összegyúrva tartalmazó böngészőre vágyik éppen. De ha valaki még extra győzködésre vágyik, annak eláruljuk, hogy egy remek kis sci-fi hangulatú ügyességi játékot is elrejtettek a böngészőben, amely erre a linkre kattintva érhető el.

Ne maradjon le erről sem!