Chrome iOS widget lett a Google dinós játéka

A Google dinós játéka, amely eredetileg a hálózati kapcsolat megszakadásakor jelent meg a Chrome böngészőben, már számtalanszor szerepelt nálunk. Legutóbb akkor, amikor bemutattuk a feltuningolt változatot, illetve a dinós QR kód készítésére szolgáló funkciót az asztali Chrome böngészőben. Ma pedig újfent terítékre kerül, hiszen Chrome iOS Widget lett belőle, vagyis mostantól az iPhone-on is egy érintéssel játszhatunk, ha kirakjuk a Wirdgetet az iOS Főoldalára.

Chrome iOS widget

A Chrome iOS változata eddig nem rendelkezett saját widgetekkel, ám most, a 90-es verzió megjelenésével a Google böngészője is kapott néhány – az iOS Főoldalán elhelyezhető – praktikus apróságot. Van kisebb méretű kereső widget, s egy nagyobb változat is, amelyről egy mozdulattal indítható privát böngészés, hangos keresés, vagy QR kód leolvasás. De van egy harmadik darab is a gyűjteményben, amely jól jöhet, ha egyszerű, de szórakoztató játékra vágyunk éppen.

A Google dinós játéka widgetként

Chrome Dino játék eddig is elérhető volt az okostelefonos Chrome-okban, ám mostanáig külön URL-t (chrome://dino) kellett beírnunk ahhoz, hogy elővarázsoljuk. Ezentúl ezt a műveletsort műveletet egyetlen érintésre redukálhatjuk: egyszerűen helyezzük el a Chrome Dino widgetet az iOS Főoldalán.

Ha ezt megtesszük, onnantól mindössze egyetlen ujjmozdulat és indulhat is az önfeledt szórakozás. Természetesen továbbra is a Chrome böngészőben tudunk játszani, miután az megnyílik, és rögtön megjeleníti a Chrome-dinó kezdőképét. Már csak annyi a feladatunk, hogy ha készen állunk, megérintjük a kis dinoszaurusz figurát, s indul móka.

Ne maradjon le erről sem!