A legjobb Outlook bővítmények, Windowsra, macOS-re, Webre

Mint azt korábban is megírtuk, a megfelelő e-mail szolgáltatás kiválasztása rendkívül fontos lehet hosszú távon, ha nem akarunk semmilyen szempontból pórul járni. Egy megbízhatatlan levelező szolgáltatás igencsak megkeserítheti az életünket. Ugyanígy az sem utolsó szempont, hogy milyen levelezőprogramot választunk a napi munkához. A mi kedvenceink a Canary Mail, a Postbox, az EM Client, és a Spark Mail. Mindegyiknek megvan a maga előnye, a linkekre kattintva ezeket eláruljuk a korábbi tesztekben. Akad azonban egy olyan, népszerű levelező még, amely elérhető Windowsra, macOS-re, iOS-re és Androidra egyaránt, s remekül összefoghatunk vele akár több e-mail szolgáltatást is, egyetlen felületen: ez a Microsoft Outlook. Ráadásul a redmondi levelezőnek van egy nagyon praktikus tulajdonsága: jól bővíthető a tudása különféle kiegészítőkkel. Éppen ezért most összeszedtük, melyek szerintünk a legjobb Outlook bővítmények, amelyek a windowsos, macOS-es és webes Outlookban egyaránt beüzemelhetők, s nagyon jól jöhetnek a midennapi levelezés során.

A legjobb Outlook bővítmények, Windowsra, macOS-re, Webre

Természetesen az Outlookhoz ennél jóval több kiegészítő érhető el, de szerintünk az alábbi öt darab szinte pótolhatatlan, ha valaki hatékonyan szeretne dolgozni a napi munka során, akár az irodában, akár home office üzemmódban. Mindegyik működik a windowsos, macOS-es, webes Outlook változatokban egyaránt. 

A maces verzió esetében fontos, hogy az új felülettel rendelkező, megújult maces Outlookban is gond nélkül telepíthetők és használhatók.

Mindegyik bővítmény elérhető a Microsoft AppSource oldalán, illetve telepíthetjük őket közvetlenül az Outlookban is, annak Get Add-insmenüpontjában.

  • Evernote: Ha valaki az Evernote alkalmazás használja jegyzeteléshez, fontos dokumentumai menedzseléséhez, projektek megtervezéséhez, akkor e kiegészítő segítségével akár arra is befoghatja a programot, hogy a fontos leveleket mentse le benne későbbi feldolgozásra. Letölteni innen lehet >>>
  • Tresorit: Erről a plug-inről nemrég írtunk. Segítségével e2e titkosítással védhetjük az e-mailben küldendő csatolmányokat. Ráadásul akár nagyobb fájlok biztonságos elküldéséhez is praktikus.
  • Zoom: Az elmúlt másfél évben jelentősen megnőtt a home office üzemmódban dolgozók száma, s ezzel együtt a videokonferencia szoftverek népszerűsége is. Az egyik nagy nyertes a Zoom, amelynek Outlook kiegészítőjével sokkal egyszerűbbé válik a videokonferenciák ütemezése. Elég az Outlookban beírnunk a leendő virtuális találkozó részleteit és onnan megosztani a résztvevőkkel. 
  • QuickPoll: A Quick Poll plug-in a Microsoft Forms-ra épít, amelyet nemrég már bemutattunk, hiszen a segítségével akár űrlapokat is be lehet illeszteni a PowerPointba. Nos, ugyanígy az Outlookot is hasznos funkcióval tudja kiegészíteni: szavazásokat tehetünk közzé vele az e-mailekben. Egyetlen hátránya, hogy sajnos nem minden Microsoft 365 fióktípusnál használható. 
  • Dropbox: Hasonlóan a Tresorit nevű felhőszolgáltatáshoz, a Dropbox is közzétett egy Outlook kiegészítőt. Így a felhőben tárolt fájlok letöltésére szolgáló linkeket pár mozdulat csupán beilleszteni a készülő levélbe. Kiváló megoldás, ha nagyméretű fájlokat szeretnénk elküldeni e-mailben.

Bónusz: ProtonMail Bridge, mint kakukktojás

Végül következzen egy extra, amely szintén pár kattintással beüzemelhető az Outlookban: ez a ProtonMail Bridge, amelynek segítségével e2e titkosítást használó e-mail fiókunk lehet az Outlookban is. A ProtonMail Bridge nem beépülő, hanem egy önálló alkalmazás, amelyet azok használhatnak, akik rendelkeznek ProtonMail előfizetéssel. Működik Windowson és macOS-en egyaránt. Használatának mikéntjéről és előnyeiről a korábbi ProtonMail tesztünkben írtunk. Ha valaki tényleg biztonságos, végpontok közötti titkosítást alkalmazó levelezésre vágyik, ez az egyik legegyszerűbb módja.

Ne maradjon le erről sem!