A legjobb VPN szolgáltatások 2021-re

Évről évre összeszedjük az egyes kategóriák legjobbjait, hogy azok közül választhassák ki olvasóink a számukra minden szempontból megfelelőt. Így például idén bemutattunk már a legjobb felhő tárhelyeket, most pedig úgy gondoltuk, megmutatjuk, melyek a legjobb VPN szolgáltatások 2021-re. Természetesen a VPN használat sem csodaszer, emellett is érdemes odafigyelni például egy online vásárlás esetén. De az biztos, hogy a használatukkal sokat tehetünk adataink biztonságáért.

A legjobb VPN szolgáltatások 2021-re

VPN szolgáltatásra már idén is nagy szüksége volt sokaknak, hiszen a home office egyik nagy veszélye, hogy a titkosítatlan internetkapcsolat miatt akár céges adatok és információk is veszélybe kerülhetnek a távmunka során. Ezen egy VPN szolgáltatás sokat segíthet, hiszen titkosítja a teljes adatforgalmat, olyannyira, hogy még az internetszolgáltató sem tud belelesni.

Emellett akadnak további előnyei is, így például elrejtheti valódi IP címünket, így virtuálisan akár egy másik ország felhasználóiként is internetezhetünk. Legalábbis látszólag. Emellett akadnak olyan VPN szolgáltatások, amelyek további extrákkal rendelkeznek, mint a reklámblokkoló, a malware védelem, Tor és P2P támogatás, dual VPN használat stb. De lássuk, milyen fontos szempontok vannak egy VPN kiválasztásakor, s mi szerint válogattuk össze mi is a legjobbakat:

  • legyenek a lehetőségekhez mérten gyors szerverei (a VPN használat mindenképpen lassítja az internet-kapcsolatunkat, de nem mindegy, mennyire)
  • legyen magyar szerverük (például ha olyan hazai szolgáltatást szeretnénk elérni, aminél fontos a hazai IP cím megléte)
  • használjon erős titkosítást (AES-256 stb.)
  • használjon gyors és megbízható VPN protokollokat (az új WireGuard vagy a már jól bevált Open VPN stb.)
  • legyen alap a “no log policy”, vagyis a naplózás-mentes használat (ne tároljanak el semmilyen információt online tevékenységünkről)
  • legyen Kill Switch funkció, amely autotmatikusan bontja az internetkapcsolatot, ha a VPN kapcsolat megszakad
  • az üzemeltető cég székhelye lehetőleg az 5/9/14 szem szövetség hatókörén kívül essen
  • legyen vele elérhető a legtöbb népszerű, de geolokációs korlátozásokat tartalmazó streaming szolgáltatás (BBC Player, Netflix USA stb.)

Az alábbi VPN szolgáltatások a fenti kitételek szinte mindegyikének megfelelnek. Mivel korábban már mindegyikről írtunk részletes tesztet, most ezt nem tesszük, csak linkeljük a korábbi cikket és adunk pár mondatos összefoglalót a legfontosabb jellemzőikről.

NordVPN

NordVPN az egyik legjobb VPN szolgáltatás jelenleg, teles extra funkciókkal, s a legújabb WireGuard protokollra épülő NordLynx protokollal, amely gyors és biztonságos kapcsolatot nyújt. Korábban itt írtunk róla. A cégnek további hasznos eszközei is akadnak, ilyen a NordLocker nevű fájltitkosító és a NordPass elnevezésű jelszómenedzser.

Surfshark VPN

Egyik kedvencünk a Surfshark, amely idén több hasznos újítást is bevezetett, többek között integrálták a WireGuard protokollt. Ennek köszönhetően gyorsabbá vált az amúgy is elég pörgős VPN kapcsolat. Ráadásul itt bekapcsolhatunk malware védelmet és reklámblokkoló funkciót is. Részletesen itt írtunk róla.

ProtonVPN

Érdekes kettősség a ProtonVPN esetében, hogy míg előfizetéssel meglehetősen drága, közben ez nyújtja a legjobb és legmegbízhatóbb ingyenes VPN szolgáltatást is. Bár utóbbinál nem elérhető, de az előfizetők számára idén már magyarországi VPN szerver is bekerült náluk a választékba. Anno itt írtunk róla. Ez a Svájci cég egyébként – többek között – a ProtonMail nevű e2e levelezőrendszer szolgáltatója is.

VeePN

VeePN egy kevésbé ismert, pedig abszolút profi és megbízható panamai VPN szolgáltató, amely Open VPN, IKEv2 és VeePN Smart protokollokat használ, van Double VPN funkciója és egy NetGuard elnevezésű reklámblokkoló és adathalászat elleni védelmi megoldása. Erről is írtunk, a teszt itt olvasható.

Mullvad VPN

Ha valakinek csak átmeneti időszakra van szüksége egy gyors és egyszerűen használható VPN-re, a Mullvad VPN remek választás. Havonta vehetünk új hozzáférést, ha úgy látjuk, éppen szükségünk lenne VPN szolgáltatásra. A kifejezetten a WireGuard protokollra épülő szolgáltatás villámgyors, rendkívül könnyen használható, s akár teljes névtelenséges is tud biztosítani, hiszen generált fiók azonosítót használ. Anno itt írtunk róla

ClearVPN

Végül következzen egy meglehetősen új szereplő a VPN piacon. A Macpaw idén mutatta be ClearVPN nevű szolgáltatását, amelynek fő érdekessége, hogy teljesen eltérő felhasználói felületet használ, mint az összes többi konkurense. Egy igen érdekes, a funkciókat a felhasználás módjához igazító felületen választhatjuk ki, hogy éppen milyen online tevékenységhez szeretnénk védelmet, vagy technikai megoldást (például egy geolokációs korlátozást használó streaming szolgáltató elérése). Bővebben itt írtunk róla. Amúgy az egyik legjobb ingyenes VPN megoldást nyújtja, de természetesen itt is akkor járunk igazán jól funkciók tekintetében, ha előfizetünk. A Setapp előfizetőknek viszont ingyenes a prémium csomag is.

Ne maradjon le erről sem!