Widgetek a Readdle iOS 14 appjaiban: Spark, Calendar, Documents, Scanner Pro

Megjelent az Apple iOS 14 rendszere, seregnyi izgalmas új funkcióval. Ezek között találjuk például az új, Főképernyős widgeteket, amelyekkel kedvünkre berendezhetjük a rendszert, hogy a legfontosabb információkhoz azonnal hozzájussunk, a megfelelő appok elindítása nélkül. Az új iPhone rendszer debütálásával együtt megérkeztek az első olyan programok is, amelyek kihasználják az új lehetőségeket, így például megjelentek extra funkciók és widgetek a Readdle iOS 14 appjaiban is.

Extrák és widgetek a Readdle iOS 14 appjaiban

A Readdle meglehetősen termékeny az iOS platformon, ráadásul nem csak mennyiségben, hanem minőségben is kitűnnek a többi fejlesztő közül. Több kategóriában is népszerű, az adott kategória legjobbjai közé tartozó appokkal vannak jelen. Lássuk, ezek közül melyik, milyen új funkciót kapott az iOS 14-hez igazítva.

Spark

Spark jelenleg az egyik legjobb e-mail kliens, amely mára elérhető iOS, macOS, Android platformokon, s már béta állapotban van a Windows verzió is. Szóval egy igazi, cross-platform levelező, temérdek kényelmi funkcióval (itt írtunk róla korábban). Ráadásul a program ingyenes, csak a Team funkciókért kell fizetni, de még azok egy része is tesztelhető ingyen. A többi extra pedig korlátozások nélkül a miénk, ha telepítjük.

Az új iOS változatban természetesen megjelentek a widgetek, méghozzá több méretben. Így a beérkező levelek számát (témakörönként csoportosítva), vagy a friss levelek feladóját és tárgyát egyaránt láthatjuk a Főképernyőn, anélkül, hogy megnyitnánk a levelezőt. Sőt, mivel a program rendelkezik egy kezdetleges, napi nézetes naptárral is, akár a naptárbejegyzéseinket is kitehetjük vele a Főképernyőre, több variációban. Szintén az iOS 14 újdonságát használja ki a program azzal, hogy immár megtehetjük alapértelmezett levelezőnek is.

Calendar

Ha már szóba került a naptár, a Spark sem rossz ugyan ezen a téren, de még jobban járunk, ha a Readdle Calendar appot töltjük le. Van belőle ingyenes és fizetős verzió egyaránt. Amúgy 2018-ban a legjobb naptár appnak választottuk. És azóta is legfeljebb a Fantastical új verziója vetekedhet vele, de az előfizetéses rendszerben érhető csak el.

Ez a program is kapott egy halom Widgetet, több méretben. Nem csak naptárbejegyzéseinket, hanem akár tennivalólistánkat – van iOS Emlékeztetők és Google Tasks szinkronizáció – is kirakhatjuk így a Főképernyőre. Átlátható, nagyon gusztusos widgeteket kapunk. Érdemes kipróbálni.

A Calendar egyébként összeköthető Google, Outlook, Exchange vagy iCloud naptárunkkal, és érdekesség, hogy akár naptárok nyomtatására is alkalmas (Settings / Export Your Calendar). Emellett összeköthető a GoToMeeting és Zoom szolgáltatásokkal is, hogy online megbeszéléseinkről se késsünk le soha.

Documents

Nemrég írtuk, hogy a Documents app VPN szolgáltatással bővült. Nos, időközben – lévén debütált az iOS 14 – megjelent a Widgeteket is tartalmazó verzió is. Ezzel a Főképernyőn is megjeleníthetők a legutóbb megnyitott fájlok, illetve a kedvenceknek bejelölt állományok.

A Documents továbbra is a legjobb fájlkezelő iOS-re, hogy miért, azt leírtuk korábbi tesztünkben. Az új változatban ráadásul már működik a kép-a-képben lejátszás a videókhoz és támogatja Scribble funkciót az Apple Pen tollat használók örömére.

Scanner Pro

Végül szintén nagyszerű alkalmazás a Scanner Pro, amely mostantól lehetővé teszi az OCR funkcióval felismert szövegekben való keresést, jegyzetelhetünk a szkennelt dokumentumokon a PencilKit kihasználásával, s persze itt sem maradtak el a widgetek, hogy a frissen szkennelt, befotózott dokumentumok, vagy a számunkra fontos anyagok mindig a kezünk ügyében lehessenek.

Ne maradjon le erről sem!