A legjobb ingyenes videokonvertáló programok

Bár manapság nagyszerű videolejátszó szoftvereket lehet beszerezni számítógépre és okostelefonra, amelyek szinte minden létező videoformátumot gond nélkül lejátszanak (lásd VLC Media Player, Movist stb.), még így is előfordulhat, hogy olyan eszközt használunk, amely nem képes megbirkózni valamelyik elterjedt videós fájltípussal. Éppen ezért arra gondoltuk, csokorba gyűjtjük, melyek jelenleg a legjobb ingyenes videokonvertáló programok, amelyeket villámgyorsan bevethetünk egy ilyen helyzetben és átalakíthatjuk velük a problémás videofájlt egy olyan formátumba, amelyet már gond nélkül lejátszhatunk az adott eszközön.

A legjobb ingyenes videokonvertáló programok

Miként az általában lenni szokott nálunk, most is igyekeztünk olyan válogatással szolgálni, amelyből a Windowst, macOS-t, Linuxot használó egyaránt csemegézhetnek. Vagyis akadnak majd itt cross-platform szoftverek is, amelyek mindhárom népszerű rendszeren beüzemelhetők.

A MiniTool Video Converter szinte minden fontos videoformátumot ismer

Sőt, mutatunk egy extra meglepetést is, merthogy akad olyan lejátszó szoftver is, amellyel gond nélkül átalakíthatunk videókat egyik formátumból a másikba. Lássuk hát, melyek a legjobb ingyenes videokonvertáló programok jelenleg:

  • MiniTool Video Converter (Windows): A MiniTool Video Converter nemrég került nálunk górcső alá, így akit részletesen is érdekelnek a lehetőségei, mindent megtudhat róla ebben a cikkben. Ez egy nagyon sokoldalú, jól használható szoftver, amely gyakorlatilag minden népszerű formátumos ismer, s nem csak videókat, hanem hanganyagokat is konvertálhatunk vele. Sőt, a Youtube videók letöltésében is tud segíteni.
  • Adapter (Windows, macOS): Az Adapter régi motoros ebben a kategóriában, utoljára 2017-ben teszteltük. Azóta nem sok dolog változott, de még ma is tökéletes. Gyors, egyszerű a használata, s miközben minden videoformátummal megbirkózik, konvertálhatunk vele hangfájlokat, sőt, képfájlokat is. Van Trim funkciója, így a videó elejéről és végéről eltávolíthatjuk vele a felesleget is. Mivel az FFmpeg-re épül, az első indításkor annak aktuális verzióját is letölti még, de ez gyakorlatilag egyetlen plusz kattintást jelent csupán, mielőtt nekiláthatnánk vele a munkának.
  • Handbrake: Szintén nem ma kezdte pályafutását a Handbrake, amely ugyan kevesebb kimeneti formátumot támogat, viszont cserébe tökéletesen tud rippelni DVD-ket, így a régi kedvenceket átmenthetjük vele a számítógépünkre, vagy akár okostelefonon, tableten is megnézhetjük azokat a rippelés után. Írtunk is róla tesztet, méghozzá itt.

Egy kis extra: konvertáljunk videót a VLC Media Playerrel

Végül ejtsünk szót egy kevésbé ismert lehetőségről, amelyet az egyik legjobb ingyenes médialejátszó szoftver, a VLC Media Player rejt. Ez a program ugyebár eleve képes szinte bármilyen formátumú videót lejátszani, de emellett arra is használhatjuk, hogy konvertáljunk vele videókat egyik formátumból a másikba. Ennek mikéntjét részletesen leírtunk egy gyakorlati útmutatóban, amelyet itt olvashatnak el. A linkelt cikkből egyébként az is kiderül, miként lehet Youtube videókat lejátszani, illetve akár letölteni is, közvetlenül a VLC-ben.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató