Letöltött zenék és videók konvertálása másik formátumra

Az internetről számtalan zene és videó tölthető le, ennek mikéntjére már szolgáltunk megannyi módszerrel és forrással (videók letöltése iPhone-onFacebook, Youtube és Vimeo videók letöltése, ingyenes zenék, hangok, videók letöltése, Youtube letöltés, full HD videók letöltése stb. Azonban a letöltött anyagok nem mindig olyan formátumban érkeznek, amelyeket az eszközeink zökkenőmentesen képesek lejátszani, vagy mondjuk az ingyenes videoszerkesztő program megemésztene. Szerencsére erre a nem éppen apró problémára is akad egészen apró, mégis igen hatékony szoftver, amelyre rábízható a letöltött zenék és videók konvertálása. Ráadásul ingyen!

Adapter: letöltött zenék és videók konvertálása, kényelmesen

Az Adapter egy teljesen ingyenes kis alkalmazás, amely ráadásul Windowson és Macen egyaránt gond nélkül használható. A program az ffmpeg-re épül, annak konvertálási lehetőségeit tálalja egyszerűen használható, letisztult felületen. Gyakorlatilag bármilyen audio-, video, vagy képformátumot képes átkonvertálni, beleértve a csengőhangokat, animált GIF-eket, a népszerű mkv videókat, vagy az mp3, m4v formátumú dalokat. De ez így töredéke csak a program által ismert formátumoknak.

Emellett extraként alkalmas arra is, hogy a videókra “ráégessük” a feliratokat, hozzáadjunk hangsávot, vagy vízjelezzünk egy videót. Ha kell, még le is csíphetünk a videók elejéből és végéből. De alkalmas a program videó-slideshow létrehozására is, fotókból. Sőt, ha valaki nagyon otthon van az ffmpeg használatában, akár parancssori paraméterekkel is kiegészítheti a beállításokat.

Az Adapter kezdőknek és profiknak egyaránt praktikus választás. Előbbiek beérhetik az alap beállításokkal, s ez esetben nagyjából két kattintással konvertálhatnak a formátumok között, utóbbiaknak pedig a Settings gombra kattintva temérdek opció áll rendelkezésre, hogy testreszabják a folyamatokat.

Mindent egybevetve az Adapter egy nagyon kezes, jól használható kis konvertáló program. Ha még nincs erre a célra bevált szoftverünk, érdemes megadni neki az esélyt. Gyorsan megkedvelhető!

Ne maradjon le erről sem!